Una escenografia que representa el món imaginari de Gaudí, ofegat a vegades per la dura realitat, ocupa aquests dies l’escenari del Barcelona Teatre Musical.
Aquesta escenografia que canvia constantment, juntament amb un suport visual multimèdia, proporcionen moments en els quals l’espectador no sap si el que veu és real o és animació.
Llibres que volen. Una representació real de la vegetació dels jardins del Parc Güell. Sorra que cau del cel. La construcció de la Sagrada Família. Carrers de la ciutat. I altres somnis de Gaudí, graviten i s’esvaeixen fins al fons de l’escenari,un rere l’altre.
Gaudí, és a les portes de la mort, envoltat dels qui considerava la seva gent : els pobres, els humils…quan comença a recordar la seva vida, la seva gent, les seves il·lusions…
Primer el record de la seva mare que li dóna suport fins que mor. Després el de la seva promesa francesa que en veure que els somnis li impedeixen guanyar diners decideix desdir-se del compromís. Finalment el de la seva neboda, que intenta mostrar-li una realitat marcada per la miseria, l’explotació i el vici, que Gaudí no vol veure.
Gaudí, un home incomprès per la societat, però que tot i això intenta tancar els ulls davant la realitat per dur a terme els seus projectes, els seus somnis. És rebutjat pels seus mestres, els seus clients i la seva promesa, fins que el compte Güell decideix financiar la seva obra. Ara són dos homes construint els mateixos somnis, el Parc Güell, la Sagrada Família…
Gaudí, una personalitat a cavall entre la bogeria i la genialitat. L’enginy i la imaginació d’un nen dins d’un cos adult.
Però és a la seva mort, quan Gaudí i les seves obres estan més vives que mai dins el cor i el record de tots aquells que el van conèixer, o bé personalment, o bé anys més tard, a través dels llibres, dels seus projectes i en definitiva dels seus somnis.
Un musical ple de bones veus i d’uns cors increïblement sincronitzats. Una orquestra, un llibret i una bona feina d’equip que aconsegueixen transmetre la il·lusió i l’entusiasme del mateix Gaudí.
Gaudí, la història d’un home que en el seu dia va somiar un món que anys després ha fet somiar molta gent.
Gaudí, un muntatge que va començar sent un somni i ara és real.

Author