La Sala Versus Glòries acollirà ‘LLueven vacas’, un text sobre la violència de gènere

11.26.2018

Author

La Sala Versus Glòries ens comunica que la setmana del 5 al 9 de desembre tindran el plaer d’acollir Llueven vacas, una història que ens mostra la crua realitat de la violència de gènere al nostre país. Es tracta de la primera proposta escènica de la companyia La Casa Be, que posa en escena aquest mal endèmic que malauradament viu a moltes llars d’Espanya.

Carlos Be s’ha encarregat de la direcció d’aquesta peça i ho fa d’una manera intel·ligent i poètica. L’actriu Lídia Navarro i l’actor Joan Bentallé interpreten un matrimoni podrit i Carol Verano apareix en el paper d’amant per donar un toc de gràcia a aquesta situació insostenible. “Llueven Vacas voldria no existir, però aquesta obra crida per cada dona que ja no està.”

La companyia la formen Carlos Be i amics amb el propòsit d’oferir propostes de qualitat a un públic exigent. Després de passar per Madrid, Santander, València i Sevilla, arriben per primera vegada a Barcelona.

Llueven Vacas arriba als escenaris des de la gran pantalla. L’any 2017 Fran Arràez va dirigir aquesta història amb Maribel Verdú, María Barranco, Laia Marull, Eduardo Noriega i altres actors i actrius del cinema espanyol que col·laboren en aquest llargmetratge que evidencia la normalització de les relacions abusives.

D’aquesta manera des de la Sala Versus Glòries “volem donar suport al teatre compromès amb la realitat social que ens envolta.” No badeu perquè només en podrem gaudir del 5 al 9 de desembre.

SINOPSI

Fernando i Margarita viuen junts una relació on dir Llueven Vacas s’ha convertit en el més fals dels “T’estimo”. Llueven Vacases ens introdueix en una llar on la violència de gènere és el pa de cada dia. Aquesta llar no hauria de resultar desconegut, ni tan sols llunyà, o aliè, vista la proporció de dones víctimes de violència de gènere que existeixen a Espanya.

Que a aquest fosc sentiment que habita en aquesta llar se li digui amor és una de les majors atrocitats, i això és el que ens trobem en aquesta llar no tan llunyà, no tan aliè, de Fernando i Margarita: un home que li diu a la seva dona el pitjor dels “tequieros”. Llueven Vacas voldria no existir, però aquesta obra crida per cada dona que ja no hi és.

Text i direcció: Carlos Be
Repartiment:
Margarita: Lidia Navarro
Fernando: Joan Bentallé
Coral: Carol Verano

*Dijous 6 i dissabte 8 hi haurà col·loqui postfunció amb els membres de la companyia.

Author