‘300 grams’, d’Ada Vilaró, un tribut als cossos no normatius, que es pot gaudir a l’Escenari Brossa

Escrit per Revista Teatralnet

05.04.2021

“Tinc només un pit i no per això el meu cos deixa de ser bell”

La singular artista multidisciplinària Ada Vilaró presenta a L’Escenari Joan Brossa  el seu espectacle més aplaudit: ‘360 grams’. Una peça poètica, que fusiona paraula, cos i dansa per  homenatjar els cossos no normatius. A partir d’una experiència íntima i fràgil i real de la creadora, l’obra evoca una experiència escènica que sacseja el públic. Ha obtingut el reconeixement de crítica i públic arreu de l’Estat. Es podrà veure del 12 al 23 de maig a l’Escenari Joan Brossa.

L’obra, creada i protagonitzat per Vilaró, amb l’assessorament de la performer Maria Stoyanova i la ballarina Vero Cendoya, es va estrenar als festivals TNT –Escena Poblenou. Posteriorment va entrar a la prestigiosa gira nacional organitzada per la  Red de Teatros, així com pel Circuït Nòmada de Fira Tàrrega. L’espectacle ha emocionat al públic amb una posada en escena trencadora i vitalista, que és un cant a la vida.

Ada Vilaró: una singular artista multidisciplinària 

Ada Vilaró és una singular artista multidisciplinària: actriu, directora i performer a qui han definit com un monstre de l’escena pel seu perfil polifacètic, També per la solvència interpretativa que ha demostrat amb l’espectacle 360 Grams. Va crear i dirigeix el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i el Festival Itineràncies.

Desprès d’uns anys treballant a l’espai públic, sovint generant esdeveniments escènics per donar veu a col·lectius silenciats, amb 360 grams torna a l’espai interior escènic. Destaquem obres com ‘Pas per la Pau’ (Fira Mediterrània, 2018) o UrGentestimar (inauguració Fira Tàrrega, 2017). Públic Present 24 hores, una intervenció de llarga durada en la qual l’artista restava en silenci durant 24 hores a l’espai públic.

El 2015 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona com a directora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou. I amb aquest mateix projecte el 2014 els premis FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.