‘Ai, Sole!’, el nou espectacle comunitari de Creació XIC

11.10.2018

Author

Ai Sole! és una producció de teatre comunitari creada i interpretada per una trentena de veïns i veïnes d’una gran diversitat, amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals del barri de Sant Martí. Aquest espectacle és el resultat de la segona edició de Creació XIC a Sant Martí, un projecte comunitari d’arts escèniques que promou la convivència als barris de Barcelona des del 2011.

La Sole, veïna del barri de tota la vida, fa temps que s’està apagant. D’ençà que el seu marit va morir se sent molt sola, tot i que està rodejada d’un munt de gent. I aquesta soledat l’acaba vencent. Qui n’és, però, el responsable? Que no ho som una mica tots?

Família, amistats, veïnes, rumors i un nou amor seran els ingredients d’aquesta tragicomèdia sobre la soledat i la gent gran, creada i interpretada per veïnes i veïns de Sant Martí i dedicada a les dones, aquelles veïnes, mares, filles i àvies que fan que els barris i el món funcionin.

L’estrena de l’espectacle els pròxims divendres 16 (a les 20h)  i diumenge 18 de novembre (a les 19h) a l’Auditori de Sant Martí, dins del marc de la festa major del barri de La Verneda i Sant Martí, és la culminació de tot un procés, d’un període d’aprenentatge, creació i producció comunitari. El procés de creació i convivència es va iniciar el mes de gener, amb una trobada setmanal, a la que s’han sumat assaigs intensius i tècnics en apropar-se l’estrena.

L’obra ha estat creada i interpretada per les veïnes i veïns participants, amb l’acompanyament de professionals de les arts escèniques comunitàries. El projecte Creació XIC és una iniciativa d’art comunitari nascuda el 2011, que persegueix la millora de la convivència veïnal a través de la creació col·lectiva d’espectacles entre veïns, veïnes, entitats i organitzacions d’un territori. Actualment, el projecte està impulsat per la cooperativa Art&Coop i es desenvolupa simultàniament en dos territoris de la ciutat: a Sant Martí (enguany en la seva segona edició) i a Poble-Sec, amb set edicions a les espatlles. El projecte ha rebut diversos reconeixements: primer Premi Barcelona Associacions 2012, atorgat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Municipal d’Associacions, i el segon premi Federico Mayor Zaragoza (UNESCO) 2016, en la categoria social-cultural.

Es farn dues úniques funcions a l’Auditori de Sant Martí: divendres 16 de novembre a les 20h i diumenge 18 de novembre a les 19h. ENTRADA GRATUÏTA.

Author