El proper 22 de gener a les 19h, Albert Sánchez Piñol oferirà a La Beckett la conferència Realitat i ficció: Una frontera cultural?
La xerrada inaugurarà el nou cicle temàtic Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals i aprofundirà en els imaginaris que edifiquen totes les societats.
La diferència entre realitat i ficció es dona a totes les cultures? Què aporten l’antropologia i la literatura a la comprensió crítica del món contemporani, de la postveritat i de la lluita pel relat, pel control de l’imaginari?
Res no és mentida inclou quatre espectacles, el primer dels quals seràEl chico de la última fila de Juan Mayorga; lectures dramatitzades, conferències i altres activitats de recerca i creació
El cicle s’inaugura el proper 22 de gener i clourà el 14 d’abril amb l’última funció de l’espectacle Andrea pixelada de Cristina Clemente.
El mateix dimarts 22 a les 21h, la Sala de dalt acollirà el semimuntat La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta. Una proposta de Davide Carnevali que arriba a la Beckett gràcies al projecte europeu Fabulamundi. Playwriting Europe.
Una comèdia sobre la influència que la televisió exerceix en l’imaginari comú a partir de la infància, mitjançant les retransmissions dedicades a nens i nenes (la programació dels dibuixos animats) fins a qüestionar el rol que els media juguen en les polítiques d’educació i de producció artística en la societat contemporània. D’una relectura postmoderna de la Ventafocs a les estratègies de màrqueting de la Peppa Pig i d’una recerca socioeconòmica sobre les condicions laborals de l’Oliver i en Benji als models educatius del socialisme utòpic francès del segle XIX. Un espectacle per a adults políticament molt incorrecte. Els quatre espectacles programats dins el cicle Res no és mentida són El chico de la última fila de Juan Mayorga (del 23 de gener al 3 de març a la Sala de baix), POCAHONTAS o la verdadera historia de una traviesa de Bàrbara Mestanza (del 31 de gener al 17 de febrer a la Sala de dalt), THIS IS REAL LOVE del Col·lectiu VVAA (del 22 de febrer al 10 de març a la Sala de dalt) i Andrea pixelada de Cristina Clemente (del 13 de març al 14 d’abril a la Sala de baix). Entre les altres activitats programades hi ha les lectures dramatitzades de Martí de Laia Ferrer Alsina (19 de febrer) i Ya, Ya de Raúl Moreno (2 d’abril) i les conferències Virtual i real: Els límits de la subjectivitat a càrrec de Francesc Nuñez, Mavi Sánchez-Vives i Jordi Vallverdú (5 de febrer) i Veritat i mentida: Joves, autenticitat i poder a càrrec de Gemma San Cornelio, Daniel Aranda i Núria Guiu (26 de febrer). També s’ha programat una sessió de treball en col·laboració amb l’Hangar, una activitat a porta tancada dirigida a quatre dramaturgs titulada Construyendo a Eva 2.0 amb l’artista Julia Gorostidi (4 d’abril); i un micròfon obert de textos teatrals (9 d’abril). Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitalsQuina és la porta d’entrada a la ficció pels joves d’avui? Quin lloc ocupa en les seves vides? Com s’hi relacionen? És veritat que no llegeixen? Quin paper hi juguen les sèries de televisió, els videojocs o les xarxes socials? I què passa quan ens fem grans? Què en fem dels contes de quan érem infants? Què ens expliquen sobre el món? Amb el cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals, comissariat per Elisenda Ardèvol (professora de la UOC), la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya volen promoure una reflexió crítica-lúdica sobre la ficció i el món juvenil: quins són els eixos de ficció i realitat que articulen els públics més joves, quines són les noves convencions estètiques i literàries i com estan relacionades amb els universos digitals –des dels videojocs als youtubers–. |