Alejo Levis, Eu Manzanares i Maria Ramírez, seleccionats per a rebre un ajut a l’autoria dramàtica de la Beckett i la Fundació SGAE

Escrit per Revista Teatralnet

07.26.2021

La Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, s’uneix a la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia per concedir els ajuts a l’autoria dramàtica. Enguany són per l’Eu Manzanares, l’Alejo Levis i la Maria Ramírez. Cada autor percebrà 2.000 euros per escriure un text dramàtic durant la propera temporada.
Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears; Toni Casares, director de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i Agnela Domínguez, cap de Comunicació;  Activitats i Serveis Generals de la SGAE i la Fundació SGAE a Catalunya;  han mantingut una trobada aquest migdia amb Eu Manzanares, Alejo Levis i Maria Ramírez, a la Sala Beckett. Han parlat  de creació, promoció de la dramatúrgia contemporània i difusió de l’autoria teatral.
L’objectiu dels ajuts  és impulsar la carrera professional de dramaturgs i dramaturgues emergents. Alejo Levis, Eu Manzanares i Maria Ramírez han estat escollits entre els candidats que es van presentar en la convocatòria de l’autor resident de La Beckett la temporada 21-22. El comitè que els ha seleccionat ha tingut en compte la seva trajectòria, així com l’interès i la qualitat dels projectes que van presentar.

 

La Fundació SGAE i la Sala Beckett

Conjuntament amb l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett;  la Fundació SGAE va iniciar l’any 2013 la creació d’una plataforma específica de serveis i ajuts per a la promoció dels autors teatrals. I també la seva obra anomenada Casa dels Autors. Gràcies a aquesta iniciativa i mitjançant diferents eines, com ara el butlletí digital Agenda de teatre català contemporani de la Sala Beckett; els autors dramàtics reben informació i assessorament sobre com aconseguir ajuts per crear i promoure les seves obres. I també sobre beques, premis i altres convocatòries que poden ser del seu interès.
Durant els anys, han estat diverses les vegades que les dues entitats han col·laborat, com ara en diverses edicions del Dia del Teatre SGAE. O més recentment, el 2020, mitjançant el suport de la Fundació SGAE a la celebració de quatre cursos de dramatúrgia a la Sala Beckett. Tres dels quals en el marc de l’Obrador d’Estiu.
Enguany, la Fundació SGAE també continuarà col·laborant en fer possible que diversos autors dramàtics de reconegut prestigi viatgin fins a Barcelona. I en unes residències breus d’escriptura per a dramaturgs/dramaturgues de la resta de l’Estat en les quals els autors treballaran en nous projectes d’escriptura.
Finalment, fruit del conveni de col·laboració entre ambdues entitats;  els socis de la SGAE es poden beneficiar d’un 15% de descompte en el preu d’alguns cursos que organitza l’Obrador.