Ana Graciani, nova presidenta de la Fundació SGAE

11.21.2018

Author

La Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha nomenat a Ana Graciani nova presidenta de la Fundació SGAE.    

Dramaturga, guionista audiovisual, periodista i productora, l’autora castellano-manxega establerta a Andalusia és membre de l’Academia de las Artes Escénicas de España i del Comitè Organitzador dels Premis Max. Graciani és la segona dona que dirigeix la institució, després d’ Inés París.

Membre de la Junta Directiva de l’Asociación Andaluza de Mujeres de los Medios Audiovisuales (AAMMA), la presidenta de la Fundació SGAE és una ferma defensora de la igualtat de gènere en el sector cultural.

Ana Graciani va treballar com a periodista en premsa, ràdio i televisió entre 1992 i 2002. Posteriorment, es va dedicar a la gestió i producció de les arts escèniques i, des de l’any 2008, la seva activitat professional se centra en l’escriptura i la direcció, tant la dramàtica com l’audiovisual.

Com dramaturga, compta amb una àmplia trajectòria amb obres com La carta perdida (en cartell al Teatro Lara de Madrid des de 2016), La ventana abierta, ¡Quiero ser mayor! i La Boda (I Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE), les qual també ha dirigit, i El Día del Padre (amb més de 200 representacions a l’Estat espanyol), dirigida per Gabriel Olivares i Compadres para siempre, d’ Alfonso Sánchez. Així mateix, ha estat l’autora de les adaptacions de Patente de corso, d’Arturo Pérez Reverte, dirigida per Alfonso SánchezEl Enfermo Imaginario, de Molière, dirigida per Gabriel Olivares, i El asesino de la regañá, de Julio Muñoz Gijón, dirigida per Antonio Campos, estrenada el passat mes de maig.

A la televisió, ha signat el guió de les pel·lícules Ciudadano Villanueva, de Francisco Pinteño, i La soledad del triunfo, i La rueda, d’ Álvaro de Armiñán, i també ha treballat com a guionista en sèries com Perdóname, señor i Entreolivos. Al cinema, destaca un dels seus darrers treballs com a coguionista d’ El mundo es suyo, d’Alfonso Sánchez i Alberto López, i com a guionista de La comedia para toda la muerte, pel·lícula d’ Alfonso Sánchez el rodatge de la qual començarà el gener del 2019.

GERARDO RODRÍGUEZ, DIRECTOR GENERAL DE LA SGAE 

Gerardo Rodríguez Velarde (Madrid, 1961) és el nou director general de la SGAE, tal como va decidir, ahir dimarts, en reunió, el màxim òrgan de l’entitat.

Amb aquesta decisió, la SGAE consolida la seva confiança en un professional amb llarg recorregut a l’empresa i en el sector cultural. Rodríguez Velarde, a més, continuarà assumint la direcció economicofinancera de l’entitat, càrrec que ocupava des de l’any 2017.

Excel·lent coneixedor de l’àmbit dels drets d’autor i de la propietat intel·lectual, entre 1996 i 2007 va formar part de l’equip directiu de la Fundació Autor (ara Fundació SGAE) com a director financer i de recursos humans; càrrec que va exercir, posteriorment, entre 2007 i 2014, a l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE).

Rodríguez Velarde és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universidad Complutense de Madrid, màster en Direcció d’Assessoria Fiscal per l’Instituto de Empresa (IE) i màster en Auditoria i Comptabilitat Financera per la Universidad Pontificia de Salamanca.

Els objectius que s’ha proposat el nou director general de la SGAE són aprofundir en la modernització de l’entitat per complir amb el seu objecte social marcat per l’increment de la competència, els nous hàbits de consum i una normativa cada vegada més exigent en el sector, i potenciar les activitats de la Fundació SGAE.

Author