Aquest cap de setmana, funcions accessibles amb audiodescripció i subtitulació d”El jardín de los cerezos’, a la Sala Gran del TNC

04.12.2019

Author

Dissabte 13 d’abril i diumenge 14 d’abril les funcions d’El jardín de los cerezos, d’Anton Txèkhov, amb versió i direcció d’Ernesto Caballero, seran funcions accessibles amb sobretítols (per a persones amb discapacitat auditiva) i audiodescripció (per a persones amb discapacitat visual). L’objectiu d’aquestes sessions, que compten amb la col·laboració d’Aptent i Fundación Vodafone, és eliminar qualsevol barrera de comunicació perquè tot el públic pugui gaudir del teatre.

El jardín de los cerezos, d’Anton Txèkhov i amb versió i direcció d’Ernesto Caballero, és una producció del Centro Dramático Nacional que es podrà veure fins al 21 d’abril de 2019 a la Sala Gran del TNC. L’espectacle es va estrenar al Teatro Valle-Inclán de Madrid, on va estar en cartell del 8 de febrer al 31 de març de 2019, i va aconseguir un  98,66% d’ocupació (14.629 espectadors i espectadores).

Activitats paral·leles a l’espectacle 
Introducció a l’obra: El jardín de los cerezos
Amb la col·laboració de Casa de Rusia a Barcelona.
A càrrec de l’ajudanta de direcció del muntatge, Nanda Abella.
17/04/19, a les 18 h
Vestíbul principal

El clàssic de Txèkhov de la mà del Centro Dramático Nacional protagonitzat per una gran Carmen Machi
Ofegats pel pes dels deutes, els amos d’una vella hisenda es veuran forçats a subhastar la seva finca, on hi ha un emblemàtic hort de cirerers. El nou comprador serà el fill dels antics serfs, que voldrà convertir la propietat en un complex vacacional. Per tal d’aprofitar bé els terrenys, però, caldrà talar el famós hort dels cirerers.

Txèkhov va escriure aquesta «comèdia» poc abans de la revolució russa de 1905, la qual preludiaria les profundes transformacions del país amb la fi del tsarisme. L’obra retrata el declivi de l’aristocràcia i la pèrdua dels antics privilegis, davant la irrupció d’unes noves forces socials que es mostraran alienes a uns valors tradicionals en evident procés de desaparició.

Author