Aquest cap de setmana, les finalistes del Premi BBVA de Teatre aniran a Bescanó i a Igualada

Escrit per Revista Teatralnet

05.07.2021

Aquest cap de setmana segueixen les representacions de les obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2021, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport del BBVA.

Dissabte 8 de maig a les 20.30 h, el Teatre de Bescanó acollirà l’espectacle Una galaxia de luciérnagas d’Aina Tur, Cia. El Maldà. La darrera obra en representar-se serà Ramon de Mar Monegal amb Francesc Ferrer, Cia. Eòlia I+D. Pujarà a l’escenari del Teatre de L’Aurora d’Igualada el diumenge 9 de maig a les 19 h.

L’espectacle guanyador es donarà a conèixer el 7 de juny en la gala de lliurament del Premi a L’Atlàntida de Vic. El Premi al Millor Espectacle Teatral consisteix en una gira valorada en 20.000 euros per diversos teatres de Catalunya. I inclou  la participació al Festival Temporada Alta 2021.

Sobre Una galaxia de luciérnagas 

Tots tenim una història silenciada, que ens molesta, que ens incomoda. Un succés que va tenir lloc i que, si haguéssim
pogut escollir, no hauria passat. Però va ocórrer. I existim en aquell instant. Sense escapatòria.

Una galaxia de luciérnagas parteix d’una experiència personal. D’un fet violent, un assalt, i de les seves conseqüències, de l’acceptació. Perquè el record continua intacte, intacte. Esperant l’esquerda, l’escapatòria, la fabulació.

Des que va ocórrer, s’han escoltat milions de versions. En gairebé totes, s’han obviat alguns noms propis i certes localitzacions per motius de seguretat. I es que, a vegades, quant més ampli és l’abast del teu privilegi, més desitjaries no haver existit. Que en aquell moment fos un mal- son, només això, un malson, però sobretot, el que més detestes, és una cadira de la que no et pots aixecar.

“Ja li he dit, no puc aixecar el cul de la cadira. Els mangos van caient i jo, no me’ls puc menjar”.
———————————————–

Sobre Ramon

El Ramon s’acaba de separar de la Patri i, mentre busca pis, s’instal•la a l’habitació d’adolescent de casa dels seus pares.
Allà retroba la guitarra, la bicicleta estàtica i tot de cassettes que el transporten als anys 90. Des de la seguretat de la seva habitació, rememora el seu passat, però el que no s’imagina és que, en el present més immediat, la seva vida està a punt de canviar i convertir-se en una autèntica muntanya russa.
————————————————

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 21a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional. Està adreçat a companyies teatrals, de qualsevol dels gèneres o estils.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i
aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2020 fou l’espectacle Accions de resistència, de la Cia. Susanna Barranco.