El Teatre Lliure inicia el proper dimarts 12 de novembre la seva Escola de pensament, un espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, que abordarà els grans conflictes del present a través de les eines que ens donen el teatre i la filosofia. Un espai que té per objectiu desenvolupar el pensament crític de tots aquells que vulguin aprofundir en les arrels i motivacions de la dramatúrgia.
Són vuit les sessions que l’Escola de pensament proposarà d’ara i fins a mitjans de juny. Totes elles tindran lloc en dimarts a les 18:30h i a Gràcia. Comptaran amb diversos convidats, experts en l’àmbit o la temàtica que s’abordi aquell dia. El preu per accedir a l’Escola és de 4 euros per sessió i l’entrada és gratuïta per als abonats.
De la filosofia del teatre al teatre filosòfic, la primera sessió plantejarà qüestions com la pluralitat de veus en escena i com podem garantir-la, de quina manera funcionen els mecanismes dramàtics del discurs o com pensem des de la veritat del cos.
En aquesta ocasió es comptarà amb la presència d’Arianna Sforzini, doctora en filosofia per la Université Paris-Est Créteil i la Università di Padova, investigadora de l’Institute for Cultural Inquiry de Berlín, i autora de l’assaig Les Scènes de la vérité. Michel Foucault et le théâtre; i de la coreògrafa i ballarina Constanza Brnčić, llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Màster en Pensament Contemporani i Tradició Clàssica, i que ha col·laborat amb diverses companyies i dramaturgs locals i internacionals.
L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació anomenada &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu, el Programa de residències i els cafès filosòfics del Foyer/1.
Programa de l’Escola de Pensament
Dimarts 17 de desembre. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 2: Habitar la incertesa, un escenari per a la llibertat.
Dimarts 14 de gener. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 3: Què vol dir estar compromès amb un «teatre lliure»?
Dimarts 11 de febrer. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 4: Escola de Pensament.
Dimarts 10 de març. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 5: Dramatúrgies del silenci.
Dimarts 28 d’abril. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 6: El coratge i la representació. Sarajevo, 1993.
Dimarts 26 de maig. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 7: Temps del cor. La realitat més enllà del realisme.
Dimarts 16 de juny. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 8: Les eines de l’espectador. La revolució del públic.
Escola de pensament: De la filosofia del teatre al teatre filosòfic (sessió 1). El 12 de novembre a Gràcia. 18.30h.