Arrenca la 6a edició del OUI! Festival de Teatre Francès a Barcelona

01.24.2023

Author

El OUI! Festival de Teatre en Francès de Barcelona torna del 27 de gener al 5 de febrer en una esperada 6a. edició. En aquesta ocasió, el certamen de teatre contemporani en francès per excel·lència a casa nostra ens porta una programació constituïda per set peces inèdites a l’Estat espanyol que, com és habitual: estaran subtitulades en català o castellà i aniran acompanyades per trobades i lectures dramatitzades com activitats paral·leles.

Com en edicions anteriors, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de l’escena contemporània en francès des dels patis de butaques de: l’Institut Francès de Barcelona i la sala Dau al Sec Arts Escèniques; així com al El Reial Cercle Artístic i l’Auditori de Sant Cugat, que repeteixen com a amfitrions per segon any consecutiu. A més, enguany el festival serà acollit també per l’espai Periferia Cimarronas; la Biblioteca Jaume Fuster i l’escenari del Teatre Plaza (Castelldefels); que permetrà portar la cultura francòfona a nous llocs fora de la capital.

Així, Catalunya té una cita amb l’escena contemporània en francès, gràcies a aquest consolidat imperdible cultural en què: en aquesta ocasió, la temàtica històrica hi serà especialment present. Al llarg de les gairebé dues setmanes que durarà el festival, podrem reflexionar sobre el nostre present; a través d’alguns esdeveniments, personalitats, testimonis i actors protagonistes de grans canvis de la nostra història

AVANÇAMENT  D’ALGUNS ESPECTACLES

Com a punt de trobada de l’escena francòfona, aquesta 6a. edició serà el marc per la primera presentació al públic de l’obra “Le village de l’allemand” del famós autor algerí: Boualem Sala -obra traduïda a català i castellà-. Tres episodis de la Història: l’Holocaust, la guerra dels anys 90 a Algèria i la situació dels suburbis francesos en la qual: dos germans de mare algeriana i pare alemany perden els seus pares en circumstàncies dramàtiques; fet que els porta a descobrir el passat del seu pare i el rol que va tenir durant la: Segona Guerra Mundial.

A més de l’obra de Sansal, el Festival convidarà per primer cop una producció de l’illa de la ReunióL’insolent Roland Garros” d’Eric Bouvron i Vincent Roca. També es presentarà la nova obra de Jean-Christophe Dollé: “Téléphone-moi” al Teatre Plaza de Castelldefels, que ha obtingut un gran èxit al darrer Festival d’Avinyó i, en aquesta ocasió: el OUI! serà l’escenari on es presentarà per primera vegada a nivell internacional.

Le Panta Théatre (Normandia), desprès d’haver presentat “Reconstitution” (2019) de Pascal Rambert; torna al festival amb un text escrit per ells mateixos: “Broken”. D’altra banda, amb “Salina, les 3 exils” serà la segona vegada que una obra de Laurent Gaudé: (“Sodome ma douce”, “Onysos le furieux”.) serà present al festival. Finalment, el festival acollirà per primer cop una peça de David Lescot (“Les époux”) i una de Marjorie Fabre: (“Revanche”); una obra adreçada als adolescents.

Així mateix, d’acord amb la reconeguda vocació de donar suport a les noves generacions de dramaturgs; en aquesta edició l’organització ens porta de nou la secció Km. 0, que cada any acull les creacions d’artistes residents a Barcelona com és el cas de la peça “Voltaire Rousseau”;  escrita i interpretada per Jean-François Prévand. A més, enguany la secció comptarà per primera vegada amb una artista convidada, Adeline Flaun; actriu, directora i autora francesa; d’origen de Martinica i resident a Barcelona, que presentarà la lectura dramatitzada de Françoise Dô (Martinique); a l’escenari Perifèria Cimarronas, que se suma enguany com a nou espai del Festival.

Finalment, seguint l’estela d’edicions anteriors, el OUI! culminarà la programació anual amb activitats paral·leles com les ja reconegudes trobades i lectures dramatitzades, així com la participació dels autors Eric Bouvron, Vincent Roca, Marjorie Fabre; Jean-Christophe Dollé, Jean-François Prévand, Vero Dahuron, Louise Doutreligne i Adeline Flaun.


Sobre Festival OUI!

Després de sis edicions, el Festival OUI! de Teatre en Francès; s’ha convertit en un dels més importants certàmens de programació de dramaturgs contemporanis en francès fora d’un país francòfon. Creat i dirigit per Mathilde Mottier i François Vila, amb les associacions Mise en Lumière (Paris) i Barna-Bé (Barcelona); compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Francès de Barcelona i Chèques Intermitent (França).

Entrades disponibles a la pàgina web o a la taquilla dels espais.

Author