El Kursaal de Manresa acull l’estrena d’Eva contra Eva’, un thriller psicològic sobre el món del teatre de Pau Miró, dirigit per Sílvia Munt

01.18.2020

Author

Aquest dissabte 18 de gener el Teatre Kursaal de Manresa acull l’estrena absoluta de  Eva contra Eva, un thriller psicològic sobre el món del teatre escrit per Pau Miró i dirigit per Sílvia Munt. L’espectacle, que aquest hivern farà gira per diverses poblacions de Catalunya i les Illes Balears, es podrà veure al Teatre Romea a partir del mes de març.

Aquesta producció de Bitò i el Teatre Romea presenta un joc de miralls divertit i complex entre dues generacions d’actrius, interpretades per Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín. Completen el repartiment Eduard FareloAndreu Benito i Marissa Josa. I Jaume Vilaseca al piano.

A l’hora d’escriure Eva contra EvaPau Miró va inspirar-se en la cèlebre pel·lícula All About Eve, de Joseph L. Mankiewicz. A partir dels personatges d’una actriu jove que lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conèixer i una actriu més gran que s’esforça per evitar que el pas dels anys la faci desaparèixer dels escenaris, l’obra es converteix en un thriller sobre la fragilitat de la identitat.

Sílvia Munt, que dirigeix el muntatge, ha escrit aquest text sobre Eva contra Eva:
“De vegades, la vida és com un joc de miralls, col·locats aleatòriament. Som realment el que els altres veuen de nosaltres? Som el que nosaltres creiem que som? I quan els anys van passant, com hem d’assumir la condemna irremeiable de veure’s com un producte amb data de caducitat? 

Els motius pels quals una actriu pot entrar en crisi poden ser, com per a qualsevol dona, aparentment indiscutibles, però què hi ha de veritat i què hi ha de muntatge social premeditat i potser morbós en aquesta anunciada guerra generacional? Què o qui hi ha darrere d’aquest joc devorador, on primer les criatures són ignorades per després ser engolides, fins acabar farts de menjar el mateix? 

Potser les preguntes només es poden resoldre quan parlem amb algú que ens escolta en aquest univers íntim i oníric, que es produeix en el meravellós viatge inconscient del somni.”
Sílvia Munt

Després de passar pel Kursaal de Manresa aquest cap de setmana, l’obra es podrà veure a Balaguer (26 de gener), Manacor (15 i 16 de febrer), Girona (28 de febrer), Granollers (29 de febrer), Sant Cugat (7 de març), Vic (8 de març), Badalona (14 de març) i Viladecans (15 de març). A partir del 20 de març, arribarà a l’escenari del Teatre Romea.

Altres produccions de Bitò que podrem veure aquest 2020

La comèdia Els Brugarol, escrita per Ramon Madaula i dirigida per Mònica Bofill, s’estrenarà al Teatre de Salt el 20 de març i després farà gira per diverses poblacions catalanes. El repartiment està format per Ramon MadaulaJaume Madaula i Estel Solé / Júlia Truyol.

A finals de febrer, l’espectacle familiar La Bruixa de la tramuntana arribarà al Teatre Lliure, que coprodueix el muntatge. Es tracta d’una obra escrita i dirigida per Marc Rosich a partir d’un conte de Miquel Berga i amb música de Carles Pedragosa.

D’altra banda, aquests mesos també es podran veure en gira altres produccions de Bitò, com La dona del 600, de Pere Riera, que coproduïm amb Minoria Absoluta i de la qual es faran una vintena de funcions per Catalunya i València. Un altre muntatge que farà gira és Paradisos oceànics, coproduït amb Grec Festival de Barcelona i Teatre Akadèmia, un text original d’Aurora Bertrana amb direcció de Mònica Bofill.

 

Author