Carol López escriu i dirigeix ‘Epodermis’, una obra sobre l’abús de poder, que s’estrena al Temporada Alta

11.15.2018

Author

Aquest divendres s’estrena a Temporada Alta l’obra Epodermis. Escrita i dirigida per Carol López i amb la interpretació de David Planas i Glòria Sirvent, l’obra tracta sobre l’abús de poder on tothom se sentirà identificat. L’argument s’articula a partir d’un article de premsa en què es parlava de l’abús de poder. Les relacions de poder es donen en tots els àmbits de la societat: el polític, l’educatiu, l’eclesiàstic, el familiar… L’ésser humà s’aferra a la seva petita o gran àrea de poder i des d’aquí, massa sovint, se sent superior a l’altre. Aquest espectacle de Carol López analitza aquesta vella necessitat humana de menysprear i abusar. Els dos intèrprets ens mostraran diverses escenes d’opressors i oprimits.

La creadora n’ha dit:

“Tenir poder o no tenir-ne. Manar o obeir.
Demanar o conedir.
Ser opressor o ser oprimit.  Jugar sense camp propi o en camp contrari. Sentir-se superior o sentir-se inferior…Però també, es pot ser víctima i botxí, alhora.”
Carol López

Sobre altres espectacles de la productora, la premsa n’ha dit:

Ventura m’ha deixat una emoció que em va fent pensar sobre l’esdevenir incert de la vida.”
Ventura – Imma Merino
El Punt Avui+ 

“Aquest és el gran luxe d’aquesta obra: la frontera entre escenari i públic és tan prima que desapareix, la distància és tan curta que els espectadors acaben formant part de l’obra i les emocions es perceben amb tota la força.”
Ventura – Martí Estuch Axmacher
El Núvol 

“Ventura, l’espectacle de David Planas i Meritxell Yanes estrenat en el marc del festival Temporada Alta i que té la particularitat que es representa en una casa particular de Celrà, ha resultat guanyador del premi AGT 2015.”
Ventura – Jordi Camps Linell
El Punt Avui+ 

“La Indòmita aconsegueix quallar la crema a mesura que van tensant les rèpliques, reduint les corredisses. Arribant a un poema visual definitiu en el darrer quadre similar al treball genial de Pont Flotant, El fill que vull tindre (Tàrrega, 2016).”
Pares nostres – Jordi Bordes
Recomana.cat  

“Una proposta íntima que escenifica la relació de tres pares i tres fills que necessiten entendre’s una mica millor i parlar amb els espectadors de les coses que ens defineixen i ens fan ser qui som i com som.”
Pares nostres – Jordi Camps Linell
El Punt Avui+ 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE L’ESPECTACLE: 

Dramatúrgia i direcció: Carol López
Intèrprets: David Planas i Glòria Sirvent
Espai escènic: José Novoa
Espai sonor: Salvador Garcia
Il·luminació: August Viladomat
Vestuari: CarmePuigdevalliPlantéS
Producció: Botifarra Produccions
Coproducció: Temporada Alta
www.davidplanas.com

L’actriu Aïna Rovira serà substituïda per Glòria Sirvent. Per més informació, consulta aquí)

Author