‘Carrie. El Musical’ captiva a públic i  crítica al Teatre Gaudí Barcelona

12.05.2018

Author

El passat novembre es va estrenar al Teatre Gaudí Barcelona (TGB) Carrie, el musical, basat en la popular novel·la de Stephen King. L’espectacle estarà en cartell a Barcelona fins al 4 de gener de 2019.

Durant aquestes primeres setmanes en cartell, l’espectacle ha penjat el cartell d’Entrades Exhaurdides en més d’una funció, i la crítica especialitzada ha respost amb entusiasme:

“La direcció de Ferran Guiu fa de l’austeritat una virtut per explicar aquesta història de bullying avant la lettre gràcies a un excel·lent moviment dels intèrprets, l’entrega i qualitat vocal de l’amplíssim repartiment” Santi Fondevila (Què Fem?), La Vanguardia

Cada temporada, el sector espera un musical que remogui el panorama teatral. L’any ha estat força prolífic pel que fa al gènere, però potser faltava la “perla negra” que brillés per mèrits propis. Ha trigat una mica, però ha arribat. Es diu CARRIE. […] CARRIE demostra que és possible trobar la bellesa del terror. La companyia poleix la perla negra a la qual feia referència abans i ho fa amb un repartiment de primera línia.” – Andreu Sotorra

CARRIE EL MUSICAL se convierte gracias a Guiu y a todos los implicados en una parábola contemporánea, fábula (aquí los animales serán los humanos) terrorífica, heredera directa de la valía de la novela y el original. […] Un musical que nadie en su sano juicio debería perderse y que esta vez, especialmente, nos recuerda que una obra no es grande o pequeña en función de las dimensiones del espacio o el patio de butacas donde se representa, sino del talento, ilusión, arrojo y valentía de los artistas que la llevan a cabo.” – Fernando Solla (En Platea)

Carrie compta amb direcció de Ferran Guiu i direcció musical de Joan Comaposada, responsables de les adaptacions catalanes de Tick, Tick.. Boom!, Tell me on a sunday i Ordinary Days (Dies normals); i coreografia de Xaro Campo.

Estrenat originalment a Broadway el 1988, i en una nova versió a l’Off-Broadway el 2012, Carrie compta amb música de Michael Gorelletras de Dean Pitchford i llibret de Lawrence D. Cohen. L’adaptació al català la signa Marc Gómez Domènech.

Situat a la petita vila de Chamberlain (Maine), el personatge central d’aquesta història és Carrie White, una inadaptada social. A l’escola és marginada pels seus companys i és pràcticament invisible pels altres. A casa, conviu amb la seva cruelment sobreprotectora mare. Però Carrie acaba de descobrir que té un poder especial i, si la pressionen molt, no tindrà por de fer-ho servir.

El repartiment de CARRIE a Barcelona està liderat per Georgia Stewart i Raquel Jezequel alternant-se en el personatge de Carrie White; i Muntsa Rius i Anna Valldeneu alternant-se en el personatge de la seva mareMargareth White.

Completen la companyia Elisabet MoletMikel HerzogLaura MiquelFerran EnfedaqueMarta CapelLluís BarreraSara LópezLaura DorcaElisabet PauletBittor FernándezPol Sanuy i Albert Artigas; amb Alexandre Ars i Ana Extremera com a swings.

El director del muntatge, Ferran Guiu, explica els motius pels que va decidir estrenar Carrie a Barcelona:

La raó per la que he triat Carrie és que, tot i ser un musical estrenat l’any 1988 a Broadway, la història que explica té vigència absoluta en l’actualitat. Explica una història molt humana, molt propera a fets que estan passant en l’actualitat en referència a tres grans temes: el bullying, els fanatismes religiosos i la sobreprotecció parental.
La història d’aquesta noia amb poders telequinètics, que pateix un bullying constant en el seu entorn i que té una mare sobreprotectora que es deixa guiar per la fe fins al límit, em va captivar des del primer moment.
Vull destacar la música meravellosa de l’espectacle que va des del pop rock fins al líric i que està perfectament lligada a cada escena i a cada personatge.
Crec que és un musical on tothom s’hi pot sentir identificat, independentment de l’edat. Com diu una de les cançons de l’espectacle: Serà una nit que no oblidaràs

EN VOLS UN TAST?

Podeu veure quatre números de l’espectacle en aquests enllaços:

Author