Comença la Temporada 2021/22 de La Perla 29, que inclou un viatge a París!

Escrit per Revista Teatralnet

09.16.2021

La Perla 29 també engega la Temporada. Aquest matí han citat  als mitjans per presentar un programa farcit de projectes:: “Ens endinsarem en dramatúrgies contemporànies; revisitarem creacions pròpies, mantindrem el nostre compromís amb textos clàssics; girarem èxits de la temporada passada i celebrarem una 8a temporada. Acollirem companyies més joves, farem monòlegs, estrenarem a França en un camí il·lusionant cap a la internacionalització i capgirarem espais nous a Barcelona. Complementarem els espectacles amb activitats per al públic inquiet, implicarem escoles amb projectes pedagògics… I seguirem aquest viatge amb la complicitat inestimable del ’#AsSocPerla, l’associació d’espectadors de La Perla.”

I han presentat una temporada que inclou, entre d’altres: Hamlet ,Birnam, La Calòrica, Filumena Marturano, La Ruta 40,Canto jo i la muntanya balla, Ivan Viripaev, 28 i mig i encara un emocionant etcètera.. Fem una mica d resum…

Temporada 2021/22

Birnam
De Víctor Sunyol
Direcció de Joan Roura
Interpretació de Lluís Soler i  Auladell
Una producció de La Perla 29 a partir d’una idea de Lluís Soler
Teatre La Biblioteca

A partir del 29 de setembre de 2021

Aquest espectacle arriba a la Biblioteca i a La Perla gràcies a la perícia, la insistència i l’entusiasme d’en Lluís Soler. És ell qui va interpretar-ne una aproximació durant el festival Shakespeare de fa sis anys, i amb el temps i la complicitat del Víctor Sunyol, el Joan Roura i tot l’equip, ha liderat el retorn d’aquest text sobre l’escenari: la vida de l’actor abans de sortir a escena i la visió del món que Shakespeare ens ofereix a través de les seves obres.
——————————————————–

Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I
De Joan Yago
Direcció d’Israel Solà
Amb Cristina Arenas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Carla Rovira
Una producció de La Calòrica
Teatre La Biblioteca
A partir del 28 d’octubre del 2021

Deu anys després (i una miqueta més….) de fer el seu primer espectacle, la companyia La Calòrica el reprèn i nosaltres tenim el plaer de poder-lo acollir. Una sàtira grotesca sobre la successió d’una reina, l’afany de poder i la mísera corrupció humana.
——————————————————–

El llarg dinar de Nadal
De Thornton Wilder
Direcció d’Alberto Díaz i Albert Prat
Amb Bruna Cusí, Alberto Díaz, Ignasi Guasch, Aina Huguet, Albert Prat, Magda Puig i Mima Riera
Una producció de La Ruta 40
Teatre La Biblioteca
A partir del 15 de desembre de 2021

La companyia La Ruta 40 ha demostrat tota la inquietud possible, i la necessitat constant de buscar noves mirades. Aquest espectacle no només ha sigut un èxit sempre que s’ha representat sinó que significa una eclosió en la manera de treballar de La Ruta 40. “Ens fa especial il·lusió compartir l’espai de la Biblioteca amb ells., afirmen.
——————————————————–

Hamlet Aribau
De William Shakespeare
Direcció d’Oriol Broggi
Amb Míriam Alamany, Guillem Balart, Toni Gomila, Carles Martínez, Marc Rius, Elena Tarrats i Sergi Torrecilla
Una producció de La Perla 29, amb la col·laboració de Grup Balañà
Desembre 2021–Febrer 2022. Al Cinema Aribau

Han explicat que: “La peripècia del príncep de Dinamarca, sempre tan present, se’ns ha tornat a fer imprescindible 12 anys després del muntatge a la Biblioteca el 2009. Per revisitar-ho hem volgut anar més enllà i transformar un altre espai no teatral. Amb la complicitat del Grup Balañà, us proposem Hamlet al Cinema Aribau. Ens instal·larem en aquesta sala espectacular per trobar una nova manera de dir: forjar un nou Hamlet.”
——————————————————–

Abraçades insuportablement llargues
D’Ivan Viripaev
Traducció Miquel Cabal
Direcció Ferran Utzet
Repartiment en curs
Una producció de La Perla 29
Teatre La Biblioteca
Primavera 2022

Aquesta proposta del Ferran Utzet ens acosta a la figura del dramaturg, actor i director Ivan Viripaev (Sibèria, 1974) una de les figures més visibles i imprescindibles del nou teatre rus i de l’escena europea. La peça expressa el desig profund de trobar un sentit a l’amor i a la llibertat. Un viatge amb humor, tendresa i una poètica personal que ens aboca a la recerca de la identitat, ens transporta cap a les nostres pròpies preguntes sense resposta.
——————————————————–

28 i mig
Un espectacle de creació dirigit per Oriol Broggi
Amb Laura Aubert, Guillem Balart, Xavier Boada, Màrcia Cisteró, Joan Garriga, Blai Juanet, Enrico Ianniello, Marià Roch, Clara Segurai MontseVellvehí.
Resta de repartiment en curs
Una producció de La Perla 29
Théâtre National La Colline, París
Abril-Març 2022

I l’amistat, respecte i admiració d’Oriol Broggi envers Wajdi Mouawad, ha donat els seus fruits: “Portem 28 i mig al Teatre de la Colline, a París, per fer-hi una estada de quatre setmanes. A proposta de l’equip que dirigeix Wajdi Mouawad, des de La Perla recuperem aquesta peça estimadíssima que vam estrenar el 2013, a partir del film 8  emezzo de Fellini. Una mirada de la nostra companyia teatral cap al neorealisme del cinema italià i Itàlia. En general, el món del teatre, els comediants…”

Una adaptació personal que va ser una festa. L’espiral interminable d’un elenc de comediants, de situacions sobreposades, de cantaires, de ballarins d’aquí i d’allà i d’il·lustres espectadors. “Tots plegats commoguts al ritme d’una gran indagació: Com es fa per ser feliç? Amb les maletes carregades cap a La Colline seguirem buscant respostes apassionades a aquesta pregunta interminable, seguint un camí més enllà del nostre territori.”
——————————————————–

El Petit Príncep
D’Antoine de Saint-Exupéry
Dirigit per Àngel Llàcer
Direcció i composició musical de Manu Guix
Amb Manu Guix, Iñaki Mur, Miguel Àngel Sánchez, Georgia Stewart i amb la col·laboració estel·lar de Carme Milan.
Una producció d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29
8a temporada
Teatre Barts
Desembre 2021–Gener 2022

“És un llibre que et pot agradar o no, però té sentiments. I els hi hem posat. Ens vam plantejar la pregunta: Per què el Petit Príncep fa el viatge? Doncs perquè no sap estimar i en vol aprendre. En el viatge descobreix que la seva Rosa és única i, gràcies a la Guineu, aprèn a estimar-la. I jo m’he adonat que la història és meva i és de tots. Tots portem un Petit Príncep a dins. Només cal buscar-lo.”

Ho deixem, aquí per avui. Ja en continuarem parlant. Les entrades són aquí