Cristiana Morganti porta a Temporada Alta Moving with Pina, una conferència ballada sobre la seva estada a la cia de Pina Bausch

11.02.2018

Author

Cristiana Morganti va ser durant una dècada ballarina solista del Tanztheater Wuppertal de Pina Bausch. Va assajar i va ballar coreografies que el públic ha admirat amb fervor. D’aquella experiència vital i artística neix una conferència ballada per compartir la poesia, la tècnica i la creativitat de la gran coreògrafa alemanya. L’obra es podrà veure per primer cop a Catalunya en el marc de Temporada Alta aquest dissabte 3 de novembre al Teatre de Salt. 

Moving with Pina és un viatge per l’univers de Pina Bausch des de la perspectiva de la ballarina. Una oportunitat per descobrir la devoció, la imaginació i l’amor pels detalls d’un llenguatge coreogràfic únic i revolucionari. Una ocasió per descobrir molts secrets, sobretot, com es crea la màgica i misteriosa relació entre l’artista i el públic.

El vaig crear poc després de la mort de Pina Bausch. Era una reacció instintiva, perquè de sobte tothom parlava d’ella, excepte els ballarins. Volia mostrar com havia experimentat el treball sobre el moviment amb ella i volia recordar un aspecte en particular: que ella era una ballarina fantàstica,” ha dit la creadora.

Demostrant a l’espectador el coneixement que té i amb fragments del repertori de Tanztheater, Morganti parla de l’experiència personal i artística viscuda amb la coreògrafa i permet descobrir quanta devoció, imaginació i cura pel detall hi ha en l’exclusiu llenguatge del moviment de Pina Bausch.

Sobre Cristiana Morganti, la premsa ha dit:

“Morganti, que actúo durante más de veinte años en el Tanztheater Wuppertal dirigido por Bausch, nos habla de su experiencia personal y artística junto a la legendaria coreógrafa alemana a través de un solo de danza repleto de nostalgia y creatividad.”
Masescena.es

“Barralina i actriu d’un talent irresistible.”
Leonetta Bentivoglio
Il Venerdi di Repubblica

“El resultat és un retrat melancòlic de l’artista no tant jove i del pas del temps. Una poderosa escena final en la qual el llarg vestit de la princesa s’il·lumina amb foc digital i ens fa reflexionar sobre el futur de l’experiència de Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, que avui s’enfronta amb el significat de perpetuar com a mètode el treball de la gran coreògrafa
alemanya.”
Sergio Lo Gatto
Teatro e critica
Jessica and me

SOBRE CRISTIANA MORGANTI
Cristiana Morganti és ballarina i coreògrafa independent. Es va formar i graduar en dansa clàssica a l’Acadèmia Nacional de la Dansa de Roma; i en dansa moderna a Folkwang Hochschule d’Essen. Havent acabat els estudis, Cristiana va col·laborar amb nombrosos coreògrafs ja establerts, com ara Susanne Linke, Urs Dietrich, Felix Ruckert i la companyia NEUER TANZ dirigida per VA Wölfl i Wanda Golonka.

Del 1993 al 2014, va ser ballarina solista amb el Tanztheater de Pina Bausch, Wuppertal, on fins al present se la convoca sovint com a artista convidada. Des d’aleshores ha dansat en la majoria de les actuacions de repertori i ha participat en moltes noves creacions. Com a membre del Tanztheater de Pina Bausch, Cristiana ha actuat com a estrella en les pel·lícules Hable con ella (2001) de Pedro Almodóvar i a Pina (2011) de Wim Wenders.

Fitxa artística
Creació: Cristiana Morganti
Intèrpret: Cristiana Morganti
Producció: Il Funario – Pistoia
Amb el permís i el suport de: Pina Bausch Foundation / Wuppertal

INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE L’ESPECTACLE:

Dissabte 3 de novembre, 20.30 h
Teatre de Salt
Durada: 1 h i 10 min

 

Author