Cristina Clemente, guanyadora del VIII Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta

12.11.2018

Author

El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, ha donat la victòria a Cristina Clemente a la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat avui dilluns 10 de desembre en el marc del Festival Temporada Alta. Cristina Clemente s’ha imposat a Marta Aran amb el seu relat M’he posat les ulleres de mirar carregadors, un text irònic  sobre la lluita feminista amb un diàleg entre carregadors i telèfons mòbils que discuteixen quina és la tasca més important entre ells dos, concloent que un no pot existir sense l’altre. David Verdaguer i Júlia Truyol han estat els encarregats d’interpretar el text d’Aran. La guanyadora s’endú un sopar al Celler de Can Roca.

Des del 8 d’octubre, s’han dut a terme quatre combats i dues semifinalson vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos breus (40 minuts). És el vuitè any consecutiu que autors catalans pugen al ring a veure-se-les entre col·legues i  cada sessió del Torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l’hora de l’espectacle, d’acabar de preparar els últims detalls.

Aquesta vuitena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Daniela Feixas, Mafalda Bellido, Paco Mir, Roger Torns, Jordi Oriol, Joan Fullana, Marta Aran i Cristina Clemente, guanyadora de la final. Aquesta vuitena edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha estat conduit per Yessi, la presentadora emblemàtica que interpreta Estel Solé.

LA PARTICIPACIÓ DE LA SGAE
La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Fundació SGAE han estat part, per primera vegada, del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta a Girona, i del VI Torneig de Dramatúrgia Internacional del Festival Temporada Alta-Buenos Aires (Argentina).
La col·laboració, per mitjà del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, és la mostra de la voluntat de la SGAE i la Fundació SGAE per estar al costat dels autors de textos dramàtics, així com fomentar la promoció i difusió de la seva obra. És també un clar reconeixement al Festival Temporada Alta, que ha esdevingut un dels festivals d’arts escèniques de referència i de gran projecció internacional. La Fundació SGAE mostra el seu suport al festival i al seu equip per la seva aposta valenta per la dramatúrgia en general i, molt particularment, per la dels autors catalans.
El compromís de la SGAE i la Fundació SGAE amb el sector de la dramatúrgia és enfortir-lo a fi d’augmentar el prestigi de la professió del creador-dramaturg, i impulsar una major presència i un major reconeixement de la dramatúrgia a la societat. Així mateix, advoquen pel respecte i la protecció dels drets d’autor i la propietat intel·lectual.
El Torneig de Dramatúrgia és una competició en format de joc teatral amb fase prèvia, semifinals i final que s’ha consolidat com una de les propostes més esperades entre el públic del Temporada Alta. De fet, el format de l’enfrontament dramàtic del Temporada Alta s’ha exportat a les Illes Balears, el País Valencià, Madrid i a Amèrica del Sud i, d’aquest veritable banc de proves dramatúrgic, n’han sortit textos i produccions d’èxit com El Crèdit, de Jordi Galceran, Smiley de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre altres, Losers de Marta Buchaca, Red Pontiac de Pere Riera protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra champions particular, de Cristina Clemente, que han vestit la cartellera teatral i les gires a Catalunya els darrers anys.

Author