Dansa al Paral·lel: el Ballet de Barcelona arriba al Condal amb ‘Perspectives’

Escrit per Revista Teatralnet

05.19.2022

El Teatre Condal presenta Perspectives del Ballet de Barcelona. L’espectacle té coreografies d’Ariadna MonfortChase JohnseyLuke Prunty & David Rodriguez i Anna Ishii. La música és de Verdi, Johan HasseJakub JózefPink Floyd i P.I Txaikovski. Es podrà veure a partir del 21 de maig,

El Ballet de Barcelona va ser fundat per Chase Johnsey (Florida) i Carlos Renedo (Barcelona); tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la dansa, incloent-hi companyies com Les Ballets Trockadero; l’English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York. Junt amb la directora associada Carolina Masjuan, és ja referent internacional amb artistes de més de 16 nacionalitats.

Es tracta d’una companyia professional de dansa contemporània i clàssica. Entre els seus valors destaquen: ser lliure d’expectatives corporals poc realistes, no tenir discriminació ètnica o de gènere, practicar un tracte just, transparència i inclusivitat.

Ara torna al Condal després de l’èxit de la temporada anterior amb el Llac dels cignes i Tongues.

Sobre l’espectacle

El Ballet de Barcelona presenta Perspectives un espectacle basat en la figura del seu director artístic: Chase Johnsey, un artista que ha trencat motlles en la dansa clàssica; revolucionant les estrictes normes de gènere inherents en aquesta disciplina. De la mà de Johnsey, es coneixerà alguns dels estereotips que sovint els ballarins, així com la resta dels humans: es veuen obligats a no qüestionar per continuar encaixant dins de la nostra societat.

L’espectacle convida a emprendre un viatge cap a un món de lluita, de somnis i de transformació: a partir de la figura icònica del cigne i la música de Txaikovski. Amb 20 ballarins principals i cos de ball del Ballet de Barcelona.