Dau al Sec proposa un curs conduït per Thomas Richards, director artístic del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

11.30.2018

Author

El nou centre d’arts escèniques Dau al Sec proposa un curs conduït per Thomas Richards, director artístic del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Serà un workshop de cinc dies, organitzat gràcies al suport i l’organització de la FUNDACIÓ AISGE. Està dirigit a actors i directors i dirigirà els seus esforços a desenterrar els potencials creatius de cada participant a través del treball en les relacions entre precisió i organicitat, tradició i treball individual, així com en l’acció, el moviment, el ritme, el cant, i la veu vivent. Durant aquests cinc dies, els participants entraran en contacte amb els principis bàsics del treball pràctic del Workcenter. El treball pràctic diari del workshop consistirà en el treball en propostes d’acció, sessions de cant, i sessions físiques.

Intervindran com assistents del Mestre Richards, Jessica Losilla, Lynda Mebtouche, Javier Cárcel, Alonso Abarzúa i Felipe Salazar Montoya.

Treball en Propostes d’Acció

Els participants prepararan una proposta d’acció amb antelació al començament del workshop, la qual serà presentada el primer dia. Cada proposta haurà de ser una acció de tres minuts basada en un cant o un text breu, o un text i un cant. Si tries un text, ha de ser important per tu, un text sobre el qual realment vols treballar. Si tries un cant, el cant ha de tenir una qualitat única, preferiblement un cant antic, potser un cant d’on véns o de la teva tradició o de la teva família. El cant no ha de ser una composició personal o una improvisació. Tota proposta d’acció ha de ser repetible, amb un principi, un desenvolupament i un final, com un petit espectacle. A la teva proposta d’acció no has de simplement recitar el text o cantar el cant. La teva proposta d’acció ha d’estar ben preparada, i ha de representar allò que realment sents com el teu treball més creatiu. Per la teva proposta d’acció has de tenir roba específica i accessoris si cal. Durant el workshop, d’acord amb les potencialitats creatives, els participants tindran la possibilitat o de desenvolupar les seves propostes individuals inicials o de treballar en un altre material creatiu descobert durant les sessions de treball.

Sessions de Cant

Els participants treballaran amb cants provinents de la tradició de l’Àfrica i de l’Afro-Carib, i entraran en contacte amb una aproximació a la veu, l’impuls, i l’acció que són al cor de la investigació del Workcenter des de fa més de trenta anys. Aquesta aproximació a l’acció i al cant explora l’impacte que les qualitats rítmiques i melòdiques d’un cant donat pot tenir en la persona que canta. Les dones hauran de portar una faldilla llarga i ampla i una altra peça de roba per la part de dalt que conjunti bé amb la seva faldilla per les sessions de cant. Els homes hauran de portar pantalons bonics i elegants i una camisa que conjunti bé amb els pantalons per les sessions de cant.

Els aspectes tècnics que el workshop explorarà rigorosament són:
Creació d’una partitura: la seva lògica, accions, intencions, significat i contingut.
Cant.
Vibració de la veu. 
Consciència de l’espai i la reacció als seus elements constituents.
Improvisació: els impulsos/la ment vigilant.
Improvisació dins d’una estructura.
Moviment composat i ritme.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Dies: del 5 al 9 de desembre, de 10 a 20 h
Lloc: Dau al Sec Arts Escèniques, Salvà, 86, Poble Sec
Preu: 260€. Socis de l’AADPC i AISGE, 180 €
Cal enviar currículum a jagustina@aisge.es.

Author