Degut a l’èxit, el musical ‘El despertar de la Primavera’ tornarà al Victòria passat festes

12.17.2018

Author

Passats els nadals torna a Barcelona un clàssic dels musicals ideal per encetar l’època de l’any més passional: El despertar de la primavera (Spring Awakening), del 21 de març al 12 de maig de 2019 al Teatre Victòria. El musical pop rock, èxit de crítica i públic de les darreres temporades, tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder, la incomprensió i la ignorància, a l’Alemanya del segle XIX.

El despertar de la primavera és sobretot un descobriment de la sexualitat en totes les seves variants i també una forma de denúncia i revelació contra una mateixa societat que encara avui dia ens controla i empresona. Escrita a finals del segle  XIX, l’obra va significar una càrrega de profunditat contra les estructures d’una societat (l’Alemanya del moment i el món occidental en general) hipòcrita i dominada pels poders econòmics, la religió i la moral, i els valors reaccionaris.

Des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York, el musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, torna a Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

Aquesta versió catalana, estrenada l’any passat al Teatre Gaudí Barcelona, no es queda curta i ha guanyat 2 Premis de la Crítica, 3 premis Teatro Musical de Madrid, 2 premis Broadwayworld i ha obtingut dues nominacions als Butaca. L’espectacle, que conté 19 números musicals, està dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre, La família Addams),  la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical, Maremar de Dagoll Dagom), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo, Fun Home), la traducció catalana de David Pintó (Mares i filles, Homes foscos, Scaramouche, Pel davant i pel darrera, Cabaret) i l’escenografia i vestuari l’ha creat  Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants).

El despertar de la primavera (Spring Awakening) és una producció de Marc FlynnRubén YusteOriol Miras, fundadors d’Origen Produccions.

 

UN MUSICAL TRAMPOLÍ
La necessitat de buscar un nou repartiment per al musical ve motivada per la capacitat de la jove productora Orígen de caçar el talent més jove del teatre musical.

Dels repartiments que es van poder veure al Teatre Gaudí i la temporada passada al Teatre Victòria: Jana Gómez i Marc Flynn estan protagonitzant el gran musical Anastasia, de la productora Stage, al Teatro Coliseum de Madrid; Roc Bernadí està fent temporada al Teatre Tívoli per protagonitzar, amb Iván Labanda i Àngel Llàcer, La jaula de las locas. I Clara Altarriba i l’Elisabet Molet han estat fitxades per participar en la nova producció del Onyric Teatre Condal.

Author