Dimarts 14, al Club Capitol, celebrarem el ‘Pepe Rubianes poeta’

05.13.2019

Author

Fa 10 anys que va morir Pepe Rubianes. I encara sembla impossible. Quan pensem en ell o parlem d’ell, ens ve al cap la seva fisonomia, sempre somrient, sempre acollidora. I els seus espectacles, els seus llibres… Aquest passat Sant Jordi, el llibre ‘A mí no me callan’, de Pepe Rubianes (Editorial Al revés), figurava al rànquing definitiu com un dels llibres més venuts de no ficció. Però el que no es coneix gaire o no en parlem prou és el seu amor per la poesia. En Pepe era un poeta que llegia i escrivia poesia. “Era el que més li agradava. L’últim llibre que va llegir va ser Una temporada en el infierno, del poeta i escriptor francès Arthur Rimbaud. I ja va morir als pocs dies”, ens ha explicat la seva germana, Carmen Rubianes, quan l’hem contactat perquè ens parli de Pepe Rubianes Poeta, un espectacle gegantí pels rapsodes, actors i músics que hi participen i per les emocions que sentirem i compartirem. Forma part del programa de Barcelona Poesia 2019 i tindrà lloc demà, divendres 14, al Club Capitol, naturalment a la Sala Pepe Rubianes, a les 21 h.

Jordi Llompart i Mingo Ràfols seran els presentadors de l’espectacle, que compta amb la direcció artística de Ventura Pons, amb la col·laboració de Corina Oproae. Vol ser una celebració de la poesia del gran actor i còmic, que ens ha deixat una obra poètica de qualitat, de caire líric i narratiu, poc coneguda pel públic general. Durant una hora i escaig, els seus poemes seran llegits, dits, interpretats i cantats per actors (Lluís Homar, Pol Forment, Alberto Trejo), poetes (Odile Arqué, Corina Oproae, Miriam Reyes, David Caño, José Antonio Arcediano, Biel Mesquida) i cantants (Sílvia Pérez Cruz, Ángela Furquet, Elsa Hackett) amb l’acompanyament musical del bandoneonista Marcelo Mercadante i del violoncel·lista Martín Meléndez. L’espectacle es vertebra a partir d’aquesta faceta encara desconeguda de Rubianes, tot combinant les intervencions dels participants amb imatges de la seva vida d’actor i enregistraments de la seva veu.

En Pepe tenia una sensibilitat molt gran i amb Pepe Rubianes Poeta “ho faran entendre tots aquests grandíssims rapsodes que venen a declamar els seus poemes als que, a més, han posat música. Ell, des dels 17 anys, que ja llegia poesia”, explica la Carmen. Ens recorda que tothom l’estimava i que això  no és perquè si. Forma part del seu grandissim carisma i el seu caràcter pròxim a tothom. “Jo, encara quan vaig a comprar, em trobo gent que vol que parlem d’ell!”, assegura. Diu que li fa molta il·lusió aquest espectacle per la qualitat de tothom i perquè després d’això ja li podrem dir: Pepe, el poeta de tots!

Organitza Carmen Rubianes . Fundació Pepe Rubianes.
L’espectacle és gratuït.

 

Author