Dissabte la Mostra Igualada celebra 30 anys amb un gran format de Plasticiens Volants

04.05.2019

Author

Demà dissabte 6 d’abril tindrà lloc a Igualada el plat fort de la 30a edició de la Mostra. A les 21:30h, la companyia francesa Plasticiens Volants, oferirà un espectacle de gran format al Parc Central d’Igualada. La prestigiosa companyia té una llarga trajectòria internacional i ha actuat arreu del món, des de grans ciutats fins a places de pobles, des de petites festes fins a esdeveniments mundials com ara cerimònies dels Jocs Olímpics, coneixent espectadors dels cinc continents.

L’espectacle que porten a la Mostra, Leonardo, somnis i malsonses podrà veure per primer cop a l’Estat espanyol. Es tracta d’una proposta molt visual pensada per ser vista per milers de persones. L’obra està basada en la figura de Leonardo da Vinci i reinventa les fantasies del mestre de la mà de Salai, el seu deixeble. La companyia, a través de figures inflables gegants, evoca els invents, el coneixement, l’art, tècnica i els processos creatius de da Vinci.

Al llarg del cap de setmana es podran veure 70 funcions d’una quarantena d’espectacles. Entre les quals, cal destacar 13 estrenes com Planeta M.Art de Marcel Gros, un món interior creat, imaginat i somiat per aquest pallasso que ha marcat la infància dels més petits i dels que ja són grans; Superabile de Teatro la Ribalta-Kunst der Vielfalt, una obra de teatre inclusiu; Piccoli sentimenti de Tof Théatre, una exquisida mescla entre l’univers sensible del teatre de titelles, l’art brut de l’artista Antonio Catalano i el món sonor de Max VandervorstBaobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera, un trepidant viatge d’un esquirol i un bolet a la recerca d’un arbre on viure; A grande floresta de Teatro do Mar, on una gran tempesta canvia el curs del món i el comportament de tots els que l’habiten i CALMA! de Guillem Albà, un solo en què el conegut clown proposa un divertit muntatge per riure i fer-nos oblidar les presses del dia a dia, entre moltes d’altres estrenes.

En total, al llarg de la Fira s’hauran estrenat a Igualada 20 espectacles: 12 de forma absoluta i 8 a Catalunya.

El diumenge 7 d’abril a les 19 h tindran lloc dos espectacles de cloenda. My (Hip-Hop) History de Pulmon Beatbox que posarà el punt i final a la Mostra JOVE i La gran festa de El Pot Petit que clourà la Mostra per a tots els públics.

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Del 4 al 7 d’abril de 2019 celebrarà la 30a edició.

Author