El 9è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or estrenarà carpa sense columnes

05.02.2019

Author

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona i la segona del Circus World Market, estrenarà l’any que ve una carpa sense columnes, el que permet proposar el seu major aforament fins avui. Així ens ho han avançat a la presentació que s’ha fet a Girona, de la que serà ja seva 9a edició, que se celebrarà del 13 al 18 de febrer de 2020. Aquesta presentació s’ha fet amb una anticipació de 10 mesos per tal d’arrencar la tasca de comunicació del saló del circ i així sumar nous expositors internacionals a la fira.

Després de l’èxit sense precedents de la seva darrera edició amb més de 33.000 espectadors en els seus 6 dies de celebració, Elefant d’Or es planteja pel 2020 un triple repte:

1) Gaudir d’una nova carpa sense columnes
De 46 metres de diàmetre, la Gran Carpa plantada al Camp de Mart suprimirà pel 2020 les 4 columnes que en suportaven la cúpula en el darrer Festival. La solució tècnica passa per dos arcs gegants que sostenen la vela des de l’exterior i ofereix a l’interior un espai totalment diàfan on gaudir millor de l’espectacularitat de les atraccions, en especial de les aèries.

El muntatge de la parella d’arcs exteriors requereix d’una complexa logística amb nous equips de muntadors qualificats. A la carpa d’espectacles se li sumaran d’altres satèl·lit per a ús d’accessos, zones de descans i camerinos d’artistes.


2) Oferir més localitats que mai fins ara
L’eliminació de les columnes permetrà fer créixer l’aforament de la sala ja que d’una banda es guanya espai a l’interior i, d’altra banda, ja no hi ha butaques de baixa visibilitat. En concret se sumen 274 butaques a cadascuna de les 16 representacions programades: 12 per a públic general i 4 exclusives per a escolars. Això suposa un increment total de 4.384 butaques respecte l’anterior edició. En resum, el Festival ja ha posat a la venda 38.624 seients, més que en cap edició fins avui, el triple que en el seu primer any.

Es mantenen algunes de les novetats de l’edició anterior per la bona acceptació que van tenir: el dilluns 17 de febrer serà el Dia de l’Espectador amb totes les categories de butaca al preu únic de 18€ (excepte llotja vip central, llotja frontal i butaca bronze). L’únic dia en que es podran veure el mateix dia les dues semifinals d’Elefant d’Or: els espectacles Vermell i Blau.


3) Consolidar ‘Circus World Market’ al Palau de Fires
Per a l’edició 2020 la Gran Carpa del Festival estarà connectada de nou al Palau de Fires per on entraran tots els espectadors i on es desenvoluparà la segona edició del Circus World Market, la única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món que va deixar molt bones impressions en la seva primera edició i que suma esforços per a ampliar quantitat d’expositors participants i metres quadrats. En la seva primera edició hi participaren una trentena d’empreses arribades de fins a 9 països estrangers: Vietnam, Xina, Rússia, Perú, Australia, Hongria, França, Alemanya i Bulgaria. Entre carpes exteriors i Palau firal en resultaran 8.430 mdedicats al circ.

Al segon Circus World Market a partir d’avui estan cridades a participar com a expositors la gran diversitat d’empreses d’arreu del món que tenen als directors, artistes i aficionats al circ entre els seus principals clients. Sectors tan diversos com:

 • Carpes i estructures circenses
 • Graderies
 • Il·luminació, so i efectes
 • Caravanes
 • Transports
 • Maquinària d’alimentació
 • Sastreria – Tallers de vestuari
 • Decorats – Escenografia
 • Maquillatge
 • Motors i aparells per a artistes
 • Botigues de malabars
 • Productes per a pallassos i mags
 • Companyies d’Espectacles
 • Festivals i Esdeveniments
 • Impremtes i marxandatge
 • Productes de tema circense
 • Sistemes de venda d’entrades
 • Escoles
 • Associacions
 • Federacions professionals
 • Revistes i Editorials
 • Col·leccionisme i Modelisme
 • Webs, portals i blocs
 • Agències artístiques i Management

Coincidint amb la presentació del 9è Festival es llança el nou web, imatge i material promocional en 6 idiomes (català, castellà, francès, anglès, rus i xinès) de Circus World Market i arrenca la comercialització dels seus estands arreu del món. Circus World Market es perfila com el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc.

 

Una prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística
Des que va finalitzar l’anterior edició, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició.

A finals de maig viatjaran a Kiev (Ucraïna) per a la nova edició del Kyiv International Youth Festival of Circus Art «Golden Kashtan». A aquest desplaçament li seguiran d’altres a Moscou (setembre) i a la Xina (octubre i novembre) per tal de completar la prospecció necessària. En paral·lel als desplaçaments, diàriament es visualitzen desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament.


Primeres 4 atraccions confirmades
Entre les 4 primeres atraccions confirmades en destaca la presentació a Europa de les novetats d’una de les principals companyies estatals al món: el Gran Circ Estatal de Rússia ‘Rosgoscyrk’ que arribarà a Girona amb fins a 3 atraccions.

‘Gravitation’ led by V. Shcherbakov
Malabars en grup · Rússia
Royal Circus – Cia. Rosgoscyrk

‘Closing eyes’ led by E. Zapashnaya
Cintes àeries · Rússia
Royal Circus · Cia. Rosgoscyrk

‘Ladder’ led by A. Volozhanin
Equilibris en escales fixes
Cia. Rosgoscyrk

Vova Ivanov
Rola rola aeri · Bielorússia

En total es presenten ara, deu mesos abans del Festival, quatre de les 24 atraccions de la propera edició. Al mes de novembre, de retorn del darrer viatje d’enguany a la Xina, està previst comptar amb la programació completa del Festival.


Més de 9.000 entrades per a escolars de tot Catalunya
Les quatre representacions exclusives per a públic escolar es realitzaran els matins dels dos primers dies del Festival, el dijous 13 i el divendres 14. Cada any el Festival aplega milers d’escolars arribats d’arreu de Catalunya acompanyats per a professors/es sensibles als valors que transmet el Festival. El circ internacional i de qualitat exemplifica la convivencia entre diferents cultures, il·lustra la necessitat de treballar en equip i mostra la cultura de l’esforç amb atraccions fruit de la dedicació i de la constància. Per a l’edició 2020 s’oferten 9.656 entrades en les 4 funcions escolars.


Promoció llançament: 4 dies amb 5€ de descompte i sense despeses de gestió!
Durant 4 dies: des d’avui, 2 de maig, i fins el proper diumenge 5, totes les entrades del Festival poden adquirir-se al web www.festivaldelcirc.com amb un descompte promocional directe de 5 euros i sense cap despesa de gestió. Es tracta d’una deferència per als espectadors d’anteriors edicions i aquells que s’anticipen a adquirir les entrades els primers dies.


Nou cartell 2019
Per sisè any, l’equip de creatius de l’estudi de disseny català Matrioska, liderats per l’argentí Jesús Porra, ha concebut el cartell del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. La parella d’acròbates de l’atracció “Closing eyes”, formada pels artistes russos Ekaterina Zapashnaya i Konstantin Rastegaev, vola a les cintes aèries sobre un cel blau. És un escenari oníric: amb l’arribada del Festival, Girona somia amb el Circ de Qualitat proposat pels millors artistes inèdits a Europa.

El nou disseny serà objecte d’adaptacions per a cadascun dels elements gràfics per a la comunicació del Festival 2020: banderoles, flyers, carpetes, lones, anuncis, marxandatge, etc.


Informacions pràctiques: horaris i preus

Horari funcions Festival
Dijous, 13 de febrer: 20.30h (Show Blau)
Divendres, 14 de febrer: 17.30h i 21h (Show Vermell)
Dissabte, 15 de febrer: 12h, 16.30h i 21h (Blau)
Diumenge, 16 de febrer: 11.30h, 16h i 19.30h (Vermell)
Dilluns, 17 de febrer: 17.30h (Vermell) i 21h (Blau)
Dimarts, 18 de febrer 20.15h (Show Or – Gala Final)

Horaris d’obertura de Circus World Market
Dijous, 13 de febrer: de 19h a 23h
Divendres, 14 de febrer: de 16h a 23.30h
Dissabte, 15 de febrer: d’11h a 23h
Diumenge, 16 de febrer: de 10.30h a 22h
Dilluns, 17 de febrer: de 16h a 23.30h
Dimarts, 18 de febrer: de 18h a 23.30h

La forquilla d’entrades entre els 11 i els 95€ consoliden el Festival com a una de les ofertes artístiques de major qualitat del país amb uns dels preus d’entrada més econòmics.

 

 

 

 

 

 

Author