El CAET presenta la nova temporada municipal d’arts escèniques de Terrassa

12.20.2018

Author

Avui dijous 20 de desembre s’ha presentat al Teatre Principal de Terrassa la nova temporada teatral gener-juny del CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. La presentació ha comptat amb la presència d’Amadeu Aguado 1r Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat de l’Ajuntament de Terrassa i Pep Pla, director artístic del CAET i diversos representants de les companyies programades.

La nova programació, que destaca per la gran varietat de gèneres, formats i autories així com pels grans noms i personalitats presentses compon de 12 propostes: Moby Dick, Sembla que rigui, Rebota rebota y en tu cara explota, Quincas (La mort i la mort), El preu, El chico de la última fila, La bona persona de Sezuan, Mart(a), Escape Room, Raphaëlle, Shirley Valentine i el festival Elixir. 

A més a més, 4 espectacles formen part de la programació familiar, en col·laboració amb La Xarxa.

Drama, comèdia, crítica, teatre documental, teatre familiar, clàssics… la nova temporada del CAET és per a tots els gustos! I, com a novetat enguany, s’oferiran dues funcions 100% accessibles amb audiodescripció per a persones cegues i sobretitolació per a persones sordesMoby Dick i Shirley Valentine.

Autories clàssiques i contemporànies per a tota mena de públic

La nova temporada es deixa sediuïr per tota mena de textos. Des dels més clàssics com Moby Dick, de Herman Mellville, adaptat per Juan Cavestany i protagonitzat per Josep Maria PouEl Preu, el text d’Arthur Miller, dirigit per Sílvia Munt i interpretat per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom;La bona persona de Sezuan, el clàssic de Bertold Brecht, dirigit per Oriol Broggi i protagonitzat per Clara Segura i Joan Carreras, entre altres, fins als textos d’autoria contemporània amb propostes d’èxit com Escape Room, escrit per Joel Joan i Hèctor Claramunt i intepretat per Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula VivesEl chico de la última fila, el cèlebre text de Juan Mayorga, dirigit per Andrés Lima i amb un repartiment liderat per Sergi Lopez;Shirley Valentine, l’obra de Willy Russell que dirigeix el terrassenc Miquel Gorriz i protagonitza Mercè Arànega.

I també amb propostes contemporànies de caire més intimista com Quincas (La mort i la mort), basat en la que es considera una de les millors novel·les brasileres curtes, de Jorge Amado, adaptat ara per Joan M. Albinyana i Òscar Muñoz, qui també la protagonitza; o Sembla que rigui, un monòleg de Mont Plans i Òscar Constantí que interpreta la mateixa actriu.

Creació contemporània premiada i per descobrir

És una de les apostes més fermes de l’actual línia del CAET: posar en valor la creació contemporània. En aquesta nova temporada s’hi poden trobar tres propostes que exploren aquesta intenció. Rebota rebota y en tu cara explota, la coproducció estrenada al TNT 2018, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida i que ha rebut multitud de premis, l’últim, el Butaca 2018 a les Noves Aprotacions Escèniques. També es podrà veure Raphäelle, la tercera part de la trilogia de la companyia La Conquesta del Pol Sud, després de Clàudia i Nadia que ja es van poder veure al CAET.

L’altra proposta és MART(A), la cinquena edició del Micro Arts Escèniques Terrassa, enguany dedicat a peces de dones creadores. Una jornada especial on s’hi podran veure obres de creadores terrasenques, futures coproduccions del Festival TNT i l’espectacle Modou Modou de Nadia Zuñiga.

Grans noms i personalitats pugen a l’escenari

A la temporada gener-juny 2019 del CAET hi caben, des dels noms més famosos i coneguts de les grans produccions com Josep Maria PouClara SeguraMercè ArànegaSergi LópezMont PlansPere Arquillué o Ramon Madaula, entre altres, fins a potents personalitats de creadores com Agnès Mateus, que, juntament amb Quim Tarrida, fa un relat punyent de la violència masclista a Rebota rebota…Raphäelle Pérez que explica en primera persona l’experiència d’una dona trans a Raphaëlle, i Nadia Zuñiga, la terrassenca d’origen mexicà que narra a Modou Modoules experiències de les persones migrants.

Un terç de les propostes són coproduccions del CAET

Precisament, Rebota rebota y en tu cara explota  Mart(a) són dues de les coproduccions en les quals hi participa el CAET. Les altres són Quincas (La mort i la mort) i, per sisè any, una nova edició del festival Elixir, el festival poètic de Terrassa, una iniciativa de l’Elixir Poètic en coproducció amb l’Ajuntament de Terrassa a través del CAET i el Programa Cultura als Districtes del Servei de Cultura i que enguany omplirà el carrer de poesia i art del 6 al 9 de juny.

Programació familiar: màgia, música i colors!

Com cada any, la programació del CAET no s’oblida de les propostes per compartir amb els més petits i petites de la casa i, en col·laboració amb la Xarxa de Terrassa, presenta quatre espectacles: Formidable (Charlie Mag), Italino Gran Hotel (Cia. La Tal), Ai rateta, rateta (El Replà Produccions) i El monstre de colors (Tutatis Produccions / Transeduca).

Trobareu més informació a CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa

Author