El Centre de les arts Lliures convoca els Ajuts Hermann Bonnín per a projectes escènics

05.24.2023

Author

El Centre de les Arts Lliures anuncia la tercera edició de la convocatòria oberta de projectes escènics amb l’objectiu de: donar suport econòmic i logístic per a la creació independent, producció i exhibició de les arts escèniques contemporànies durant: la temporada 2024-2025 de la institució. Enguany i per primera vegada, la convocatòria pren el nom d’Hermann Bonnín per reconèixer la tasca del director;  actor i gestor cultural en suport i foment de les arts escèniques emergents. La convocatòria estarà oberta del 23 de maig al 23 de juliol (ambdós inclosos).

La convocatòria

La convocatòria cerca premiar dos projectes: un projecte d’arts escèniques destinat a exhibir-se a l’escenari del Centre de les Arts Lliures; i un d’arts en viu i/o poesia escènica destinat a la seva mostra en qualsevol espai de l’edifici de: La Seca a partir de la tardor del 2024 (en ambdós casos).

  • Projecte de Companyia Resident per a la creació, producció i exhibició (un mínim de 3 setmanes) d’un projecte escènic; vinculat a una companyia teatral professional o creador/a independent que pugui disposar d’entitat jurídica pròpia. Dotació: 30.000 € de base imposable
  • Projecte d’arts en viu / poesia escènica per a la creació, producció i mostra d’un projecte d’arts en viu; i/o poesia escènica vinculat a una companyia, col·lectiu d’artistes o creador/a independent que pugui disposar d’entitat jurídica pròpia. En aquest apartat s’hi poden encabir propostes performàtiques, d’art sonor, instal·latives, híbrides, etc. Dotació: 10.000 € de base imposable.
Les persones interessades a presentar candidatura han d’enviar un projecte detallat, documentació de l’entitat jurídica que empari el projecte; i un briefing de la proposta a través d’aquest formulari (també enllaçat a les bases) abans del 23 de juliol.

Dijous 22 de juny a les 17.30 h el Centre de les Arts Lliures acollirà una sessió informativa sobre aquesta convocatòria.

Bases de la convocatòria

Calendari de la convocatòria

  • Publicació de la convocatòria: 23 de maig del 2023
  • Finalització de la convocatòria oberta: 23 de juliol del 2023
  • Publicació de la resolució: 14 de setembre del 2023
  • Exhibició: al llarg de la temporada 2024-2025.

Suport a la creació

Des de la seva obertura, el 16 de desembre del 2021, el Centre de les Arts Lliures ha treballat per promoure: la creació contemporània, pel compromís amb el sector artístic i per la defensa llegat de Joan Brossa. Com a fàbrica de creació, la institució és un espai obert, que aposta per actuar en xarxa; generant aliances amb agents privats i públics i col·laborant amb institucions educatives i professionals dels diversos sectors creatius i compleix una vocació pública, artística i social.
Per al 2023, la institució ha desplegat un programa de convocatòries obertes en diversos camps amb una dotació total de 83.000 €. A més de la que presenta avui, actualment el Centre de les Arts Lliures té tres convocatòries obertes més:

Author