Pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca, quatre actors es tanquen EL Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines. Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX.
Per cinquè any consecutiu, al Maldà s’hi podran veure quatre propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors, Victoria Spunzberg, Josep Maria Miró, Sergi Belbel i Ferran Utzet i amb una companyia creada expressament per a l’ocasió que compta amb l’actriu Nies Jaume i els actors Salvador Miralles i Àlvar Triay i coordinada per Catalina Florit, també actriu.
Cada diumenge es presenta una posada en escena d’una rondalla, que cada setmana haurà estat dirigida per un director diferent,sempre amb un planter fix de 4 actors, mallorquins, que representaran les rondalles i la proposta escènica de cada director.
Per tal de treballar aquestes peces, els directors tindran una única setmana (de dilluns a dissabte) per a muntar la peça amb els actors, que pot anar des d’una lectura dramatitzada fins a un treball d’escena més complex. Al finalitzar la setmana, es presentarà el resultat davant el públic.
A més a més, hi ha un element clau del cicle Al cel mos vegem tots plegats que és la postfunció. Un espai distès d’intercanvi d’impressions, de trobada entre l’equip artístic i el públic que ha assistit a la representació i que ens permet donar espai a reflexionar al voltant la cultura i la tradició oral mallorquina i la transformació de rondalla a peça teatral de la mà del director.En aquest espai hi trobem la complicitat de diversos productors mallorquins que ens faciliten productes típics de l’illa i que permeten acostar una mica més el sabor de Mallorca a l’espai d’El Maldà.
|