El Cítric 2019 presenta demà  ‘Constelaciones’, un homenatge a Gata Cattana

04.29.2019

Author

En un moment on el feixisme és capaç de presentar-se sense complexos, la programació de l’Ateneu Popular 9 Barris reivindica el concepte de llibertat, allunyat del neoliberalisme. Llibertat de pensament, llibertat sexual, llibertat d’expressió i llibertat de moviment. Un cicle que es compon de quatre muntatges artístics amb un mateix objectiu: fer de la cultura una trinxera.

El flamenc femení, el rap de Gata Cattana, els poemes de Lorca o el circ que arriba de Palestina seran les properes propostes escèniques que faran de l’Ateneu de 9 Barris un espai per parlar sobre les llibertats en aquests últims dies del Festival Cítric 2019, que va engegar el mes de gener i acaba el mes de maig.


SOBRE EL CÍTRIC
El Cítric és un cicle amb caràcter propi, que afavoreix la capacitat de la cultura per a transformar allò que ens rodeja a partir de la crítica i la cultura popular. Des de l’Ateneu de 9 Barris es vol reafirmar el compromís amb aquelles propostes capaces d’aglutinar valors i qualitat artística en un mateix projecte.

El Cicle Cítric en la seva 5a edició, vol posicionar-se com una cita ineludible dins l’ecosistema cultural català. Un espai de reflexió on la cultura esdevé una arma de transformació i reflexió del nostre passat, present i futur.

El camp simbòlic construeix el sentit d’allò que ens rodeja i és aquí on la cultura pren un paper protagonista. El Cítric vol, en la seva cinquena edició, posicionar l’espai i el projecte a favor de la llibertat, una llibertat amb adjectius que l’ompli de sentit a través de les propostes escèniques i musicals.

El dret de migrar, d’estimar lliurament o de pensar i expressar estaran representats a través de disciplines artístiques com el circ, la música i el teatre. Un cicle multidisciplinari per abordar la llibertat de forma complexa.

PROGRAMA
El 30 d’abril, el col·lectiu cultural Quatroccento retrà un homenatge a l’artista cordovesa Gata Cattana construint un espai escènic pròpiament femení barrejant les dues passions de l’artista andalusa: el rap i la poesia. Durant la segona part el rap prendrà l’escenari amb Tribade. La nit acabarà amb una selecció musical de Lady Abgoado, una colombiana de Barranquilla que fusiona els ritmes urbans amb la música afro caribenya.

La darrera proposta d’enguany serà el mes de maig de la mà de l’Escola de Circ Palestí, guanyadora del premi Total of Theater and Jacksons Lane Award, serà l’encarregada de tancar Cítric amb el seu nou espectacle Sarab (‘Mirage’), els personatges dels quals són resultat dels anys d’investigació de l’Escola sobre la crisi mundial de refugiats.

Des de l’Ateneu es vol fer dialogar cada espectacle amb espais de reflexió, multiplicant el contingut i expandint el debat en col·lectiu, sabent que la cultura no només succeeix damunt d’un escenari.

A més a més, enguany els preus han baixat per tal de no ser una frontera pel consum cultural: 8€ per sessió i un abonament per 4 programacions a 25€. Preus populars per el cicle de cultura popular.


INFORMACIÓ PRÀCTICA

Cítric 2019. Ateneu Popular 9 Barris
Constel·lacions: Homenatge a Gata Cattana
Dimarts 30 d’abril | 21h | 8 €

Sarab, de la cia. De circ de Palestina
Dissabte 11 de maig | 20h / diumenge 12 | 10h | 8 €

Author