El Condal acull ‘Les històries naturals’, un musical a partir de l’obra de Joan Perucho

Escrit per Revista Teatralnet

05.17.2022

El Teatre Condal presenta Les històries naturals, un musical a partir de  Juan Perucho, amb text de Sílvia Navarro. La música i direcció musical és de Marc Sambola així com les lletres i direcció de Miquel Agell. És una producció de Companyia Lazzigags, que interpreten: Albeni Aranda, Ester BartomeuClàudia CodonyXavi Duch,  Eloi GómezEduard Hidalgo; Carla PueyoGerard Rodríguez i Ferran Rull.

Unes paraules de Marc Sambola

“Les aventures del jove Montpalau ens traslladen a una vitalitat entusiasta i científica. Però, a la vegada, ingènua per la seva joventut, fins i tot podríem dir que naïf. Contrasta amb força amb la de la seva cosina Novau, plena d’experiència i practicitat, gairebé simplista. Aquest contrast ens va atreure en el que podríem titular la música culta versus la música popular; en la seva més àmplia envergadura de significats. Què passaria si ajuntéssim al Stephen Sondheim de Into The Woods i als creadors de l’aclamat Dear Even Hansen; Pasek & Paul, Mainstream de les noves generacions d’apassionats per Broadway? En la nostra proposta musical barregem les melodies populars, les estructures temàtiques del Pop amb harmonies més complexes; el que ens permetrà contrastos inesperats. Tot això sense que l’espectador se senti desorientat i pugui escoltar sense necessitat d’erudició musical”.
Marc Sambola

I ara, de Miquel Agell

“Llegir Les Històries Naturals és capbussar-se en un món de fantasia, d’imaginació, de misteri, d’aventura. Però també de saviesa, de coneixement històric i d’erudició. Aquesta combinació és el que primer em va cridar l’atenció en la història de les Històries. A més, la subtil ironia que desprèn tot el text afavoreix l’optimisme. I fa, en definitiva, que s’encomani allò que en diem joia de viure”
Miquel Agell

Sinopsi 
Antoni de Montpalau a la recerca d’un vampir. Un viatge des del cor de les tenebres, als sentiments més profunds del cor. 1840. Antoni de Montpalau, reputat científic naturalista de la burgesia barcelonina; es veurà empès a resoldre el misteri de les morts que assoten al poble de Pratdip; i s’atribueixen al sanguinari vampir Onofre de Dip. Ajudat per la seva cosina, la capitana de la marina, Isadora Novau i per la jove i valenta Agnès d’Urpí; els ferms principis racionalistes de Montpalau començaran a esquerdar-se.

Basada en la novel·la d’aventures vampíriiques de Joan Perucho, aquesta adaptació posa el focus en el viatge iniciàtic de l’heroi Antoni de Montpalau; i el descobriment d’un món que creia impossible.
Miquel Agell

Les històries naturals es representarà a partir del 24 de maig de 2022  al Teatre Condal.