El Deltebre Dansa encara el primer cap de setmana

07.10.2019

Author

El Festival Deltebre Dansa encara el primer cap de setmana amb molts espectacles, tallers i activitats encapçalats pel Circuit Deltebre, atracció natural. Aquesta iniciativa, que tindrà lloc el dissabte 13 de juliol i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, consisteix en una ruta amb diverses propostes artístiques que tenen lloc enmig de paisatges únics del Delta de l’Ebre. La segona edició del circuit comptarà amb 11 propostes artístiques ben diverses com la de la parella formada per Akira Yoshida i Dunya Narli, l’espectacle  Socarrel de Roberto Olivan Performing Arts o Pedestres  de Lina Valverde i Camilo Regueyra, guanyadors del concurs SóLODOS EN DANZA 2019.

Un altre dels plats forts del festival arribarà el dijous dia 11 de juliol amb la Nit Solidària i del Circ, on el circ contemporani i la solidaritat es donen la mà. La mestra de cerimònies de la vetllada serà la pallassa catalana Alba Sarraute, qui donarà pas a diverses propostes on el circ contemporani serà el principal protagonista. Sobre aquest fons de disciplines variades, tindrà lloc l’anual recollida solidària d’aliments que organitza el Festival. La campanya s’iniciarà a les 20 h, i tothom que vulgui hi pot participar amb la donació d’aliments de llarga duració i productes d’higiene personal.

Durant dues setmanes la 15a edició del Festival Deltebre Dansa ofereix 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell de 26 nacionalitats a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre.  Es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, recentment guardonada amb el premi Maxo la companyia de circ francesa La Contrebande. 

A més dels espectacles, el Festival reuneix també més de 150 professionals de la dansa i circ contemporanis  provinents de més d’una cinquantena de països, que cada any es desplacen fins a la capital del Delta de l’Ebre per rebre classes de grans referents de la dansa. En aquesta ocasió el Festival compta amb 27 professors entre els quals destaquen el belga Tomislav English o el veneçolà David Zambrano.


DELTEBRE DANSA AMB ELS AFECTATS PER L’INCENDI

El Festival s’ha volgut solidaritzar amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, Les Garrigues i el Segrià, amb la creació de Pols latent, una emotiva peça de videodansa protagonitzada per Roberto Olivan, director del Festival, ballant enmig d’una de les zones més afectades pel foc que ha cremat més de 5.000 hectàrees d’arbres, matolls i camps de conreu.

El vídeo, creat pel deltebrenc Albert Vidal / Vèrtex Comunicació, té com a objectiu aconseguir fer més difusió de la campanya de crowfunding Rebrotem que busca recaptar 250.000 euros per ajudar als afectats pel foc de les tres comarques.

La iniciativa #Rebrotem se centra en coordinar les diferents accions ciutadanes que ajudin a restaurar l’ecosistema rural  perdut a causa de l’incendi forestal. La campanya de crowdfunding busca crear un fons econòmic comú per a ajudar a repoblar aquesta zona que va cremar durant 11 dies.

Totes les persones interessades en col·laborar, poden fer-ho a través de l’enllaç www.goteo.org/project/rebrotem.

“La natura ha estat molt malferida, però no és morta. La natura és forta, molt més que nosaltres, i, encara que no ho veiem, sota totes aquestes cendres manté el seu pols latent. Ara encara fumeja, però se sanarà a poc a poc i començarem a veure els primers senyals de vida. Per sort, la natura és sàvia, molt més que nosaltres, però de totes formes l’hem de cuidar i respectar, perquè sense natura no hi ha vida.”
Roberto Olivan, director del Festival Deltebre Dansa

 

15 ANYS DE DELTEBRE DANSA,  MOVIMENT AL COR DEL DELTA DE L’EBRE
Després de 15 anys, el Festival Deltebre Dansa s’ha consolidat com un dels referents del sector de les arts escèniques, tant a escala nacional com internacional. Al llarg de tots aquests anys, aquest projecte de gran escala ha acollit 648 artistes271 espectacles, més de 83.000 espectadors1.960 participants professionals, 2.100 participants d’iniciació85 docents178 tallers per a professionals i 40 tallers d’iniciació. 

Tot aquest esforç ha estat valorat i reconegut tant nacionalment com internacionalment. El Festival Deltebre Dansa ha estat reconegut amb el Segell Festival EFFE, des del 2015, per l’Associació Europea de Festivals. Valorat com el millor projecte cultural de Catalunya 2015, 2016, 2017 i 2018 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Reconegut com un dels 25 exemples més rellevants de dansa per European Dancehouse Network. Així mateix, el Festival també ha fet la volta al món gràcies a la seva trilogia de documentals: La ciutat efímera (2012), La petita revolució (2013) i El viatge (2014).

Deltebre està situat en un paratge natural idíl·lic, en ple Parc Natural del Delta de l’Ebre. Durant el Festival, la natura, la gastronomia i les tradicions es conjuguen amb les arts del moviment per oferir una experiència intensa, lúdica i singular.  A més de veure propostes de dansa i circ contemporani d’alta qualitat, el patrimoni natural que envolta Deltebre permet combinar els vespres culturals amb altres activitats diürnes com passejades a cavall, fer caiac per l’Ebre, banyar-se a la desembocadura o delectar-se amb la gastronomia local.

DELTEBRE DANSA, UN DELS MILLORS FESTIVALS D’EUROPA

El Festival Deltebre Dansa ha estat seleccionat com un dels 24 festivals d’Europa que obten als Premis EFFE 2019-2020 de l’Associació Europea de Festivals. Es tracta d’un segell que premia l’excel·lència artística, l’impacte positiu en el territori i la generació de cooperacions culturals. En total, s’han presentat 715 festivals, dels quals se n’han seleccionat 24 candidats finalistes, d’entre els quals s’escollirà fins a cinc guayadors i es donarà a conèixer el 26 de setembre al Palau de Belles Arts de Brussel·les. El Festival Deltebre Dansa és l’únic esdeveniment de l’estat espanyol que opta al guardó. Les diferents candidatures finalistes es poden consultar fent clic en aquest enllaç , a través del qual la ciutadania també pot votar quin és el festival que es mereix un dels  guardons que s’entregaran, l’EFFE’s Audience Choice.

 

 

 

 

 

 

Author