El director Xavi Casan torna al Maldà amb tres dels seus espectacles musicals

02.02.2019

Author

El Maldà oferirà durant els mesos de febrer i març tres espectacles del director Xavi Casan que compten amb reconeguts creadors i intèrprets del teatre musical català com Toni Viñals i Marc García-Rami, Marc Sambola i Marc Vilavella i Virgínia Martínez i Dani Campos. Parlem de Strange Fruit i Balla amb mi, que ja s’han pogut veure a El Maldà, Tan bonica aquesta nit, estrenada a La Seca Espai Brossa el 2014.

Els tres espectacles dirigits per Xavi Casan són propostes musicals properes i de petit format amb un repertori curosament seleccionat i amb l’estrena en català de diverses cançons adaptades per Jordi Galceran, Joan Lluís Bozzo, Joan Vives, Anna Ullibarri, David Pintó, Roser Batalla, César Aparicio, Toni Viñals i Guillem-Jordi Graells, Albert Mas-Griera i Marc Vilavella.

Strange Fruit, amb Virgínia Martínez i Dani Campos, proposa una selecció musical que va de George Gershwin, Duke Ellington o Nina Simone, fins a Ella Fitzgerald, Aretha Franklin o Tina Turner, i que inclou, per tant, diversos estils que van del gospel, passant pel soul o el blues, fins al pop-rock. Una reflexió individual, racial, política i de gènere a través de les cançons que durant dècades han interpretat les dones afroamericanes.

Tan bonica aquesta nit repassa més de vuit dècades de teatre musical, d’històries quotidianes en forma de cançó. Un recorregut cronològic que permet desplegar la versatilitat interpretativa i musical de Marc Vilavella i Marc Sambola: del naturalisme a la commedia dell’arte; del cabaret més tradicional a la performance més contemporània; de la fina ironia de Cole Porter a la contundent veritat d’Stephen Sondheim.

Balla amb mi, amb Toni Viñals i Marc Garcia-Rami, són 17 cançons, un actor i un músic. El repertori inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers o Jonathan Larson. La posada en escena busca l’austeritat formal en un gènere sovint associat a grans pressupostos.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

STRANGE FRUIT
VIRGÍNIA MARTÍNEZ, DANI CAMPOS I XAVI CASAN
Del 10 de febrer de 2019 al 31 de març.  

Diumenges a les 18h.

TAN BONICA AQUESTA NIT
MARC SAMBOLA, MARC VILAVELLA I XAVI CASAN
De l’1 al 29 de març.  

Divendres a les 20.30h.

BALLA AMB MI
TONI VIÑALS, MARC GARCIA-RAMI I XAVI CASAN
De l’3 al 31 de març.  

Diumeges a les 20.30h.

Author