El divendres 16 i dissabte 17 de febrer tindrà lloc la segona edició de l’Irídia Fest a la Sala Paral·lel 62

02.07.2024

Author

El divendres 16 i dissabte 17 de febrer tindrà lloc la segona edició de l’Irídia Fest a la Sala Paral·lel 62. Un festival de cultura i drets humans impulsat per Irídia; que neix de la reflexió de demostrar que hi ha alternatives col·lectives empoderadores per fer front a la radicalització de l’odi a través de la generació d’espais de vinculació,; comunitat i celebració.

El festival acollirà una programació que aposta un any més per propostes plurals, crítiques i de qualitat, omplint l’escenari de Paral·lel 62 d’artistes, internacionals i locals, en dues jornades en què seran presents la música i les arts escèniques.

Després de l’èxit de la seva primera edició, enguany torna sota el lema “Denunciem l’inacceptable. Imaginem el desitjable” amb la voluntat de crear un espai de trobada i celebració capaç d’obrir horitzons al voltant de propostes culturals de denúncia, crítiques i transformadores.

Divendres 16 de febrer començarà la programació amb l’espectacle de teatre No soy tu gitana, de Silvia Agüero, i l’actuació del duet flamenc Rafael Perona i Carmen Amador. I, com a novetat, aquesta jornada s’obrirà amb la projecció del vídeo Open Letter to Pablo Hasél, un projecte de Say It Loud Records i Albert Marquès amb motiu del tercer aniversari de l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasél.

Dissabte 17 de febrer serà el torn de la música amb el conjunt de salsa i música afrocubana Tarquim y Los Metales Preciosos; Lapili i els seus ritmes dancehall i afrobeat; la banda de Londres Dowdelin, que ens portarà el seu afrofuturisme crioll amb arrels a Guadalupe, Martinica i Armènia; i acabarà amb una festa de reggaeton, dancehall, dembow i hip-hop de la mà de La Bulla Perreo!! Jahzzmvn & Aceitunas Negras.

El festival reivindica el paper de la cultura per a crear imaginaris compartits capaços de transformar la realitat que ens envolta, i alhora ajuda a finançar el servei d’atenció i denúncia (SAIDAVI) garantint la seva gratuïtat.

L’Irídia Fest és possible gràcies a la complicitat de la sala Paral·lel 62 i la col·laboració amb Say it Loud, que sota el lema de “Ciutat — Cultura — Comunitat”, aposta per l’economia social i solidària. Say it Loud és un projecte de la cooperativa Quesoni, que treballa en l’àmbit de la cultura des de la gestió d’esdeveniments, la programació, els serveis artístics i tècnics de so, il·luminació i audiovisuals.

Author