El Festival Internacional de Teatre de Tarragona ja és a punt

05.24.2019

Author

Abans de res, la Sala Trono ens comunica que s’han reprès les funcions del cabaret polític Les variacions Bildelberg, una ‘posada al dia’ de les gestions d’aquesta curiosa mena de secta, que ens van presentar a l’inoblidable Bildelberg Club Cabaret. Trobareu tota la informació aquí.

I anem al FITT! Torna el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, tota una experiència que ja s’està acostant, i que devem a l’esforç de la Sala Trono, que l’organitza des de fa 7 anys. Així, del 25 al 29 de juny, Tarragona serà un centre de creació contemporània que convidarà al públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo. És ja la sisena edició d’aquest festival farcit de noves dramatúrgies, que any rere any es va consolidant i sumant noves complicitats, com enguany ho han fet el Palau Firal i CaixaFòrum, que s’estrenaran com a nous espais.

Hi haurà un total d’onze representacions, una estrena mundial i sis obres a concurs, de procedències molt diverses (Barcelona, Màlaga, Nova York, Israel, França, Regne Unit o Madrid). El tret distintiu d’aquesta edició és la barreja de formats com la dansa, el teatre o el circ, amb l’objectiu que l’espectador visqui una experiència immersiva i sensorial.

També es mantenen les activitats paral·leles a la programació, com els workshops, els vermuts teatrals o els sopars entre funció i funció, així com un programa per a professionals que permet connectar a programadors internacionals amb creadors i artistes per promocionar les seves obres.

AVANCEM UNA MICA DEL PROGRAMA
Més endavant us donarem més detalls, però de moment us avancem la programació perquè pugueu organitzar-vos l’agenda. I comprar les entrades, que volen!

*Suite Toc núm 6, de la companyia Les Impuxibles, dirigida per Clara i  Ariadna Peya, inaugurarà el FITT el dimarts 25 de juny a les 21.30 hores al teatre Metropol.

*What Does Stuff Do?, del britànic Robin Boon Dale, serà la primera obra a concurs i es podrà veure dimecres 26 a les 19.00 hores al Palau Firal. El mateix dimecres serà també l’estrena mundial de Tiestes, una coproducció del FITT dirigida per Iñigo Rodríguez-Claro. L’espai escollit és la Capçalera del Circ i hi haurà dos passis, a les 21 hores i a les 23 hores.

*Dijous 27 serà el torn d’Ondine al teatre El Magatzem a les 19 hores i Piti Peta Hofen Show a les 21.30 hores al Metropol. La primera és una peça de dansa de les premiades creadores Mónica Runde, Elisa Sanz i Inés Narváez Arróspide. La segona és un espectacle de circ de la companyia Los Putos Makinas, procedent de França però amb artistes de Brasil, Espanya i Alemanya.

*I el divendres 28 a les 19 hores al Palau Firal es farà la preestrena de  Richard III And the’ve Never Heard Of Lofe  de Paula Ribó i Bárbara Mestanza sota la direcció del novaiorquès Jason Trucco. Després, a les 21.30 hores al Metropol, el públic podrà gaudir del virtuós malabarista tecnològic Kulu Orr. Aquest director i artista multidisciplinari portarà a Tarragona  Control Freak, on demostrarà les seves habilitats amb l’humor, la música, el circ i la tecnologia capdavantera.

Dissabte 29 al teatre El Magatzem a les 19 hores serà el torn d’Alberto Cortés, que oferirà un espectacle de la modalitat ‘work in progress’ anomenat El ardor, que comptarà amb la participació d’adolescents i avis de Tarragona.

Tancarà el festival l’espectacle d’Agnès Mateus i Quim Tarrida Rebota rebota y en tu cara explota, que entre d’altres va rebre el Premi de la Crítica 2017 com a millor espectacle de noves tendències i el Butaca 2018 a les noves aportacions escèniques. Es podrà veure al Metropol dissabte 29 a les 21.30 hores.

Les entrades, amb un preu d’entre 16 i 12 euros, estan a la venda aquí mateix.

Author