El Festival Munt de Mots diu que ‘Expliquem mentides que diuen veritats

10.02.2018

Author

S’acosta el Festival Munt de Mots, el Festival de Narració Oral de Barcelona, que arriba a la 9a edició reivindicant les veritats que viuen en els contes, les que ens calen ben endins. En una època marcada pel desvergonyiment de les fake news i els deep fake, els narradors orals fan el camí contrari: “Expliquem mentides que diuen veritats”», recorda Rubén Martínez Santana, el director del Festival.

Ens estem acostumant a sentir mentides que es presenten com a veritats inqüestionables. I són dites per gent i mitjans que estan convençuts que ens les creiem. Quin sentit té, aleshores, escoltar a algú que ens explica directament mentides que no pretenen ser cap altra cosa? Del 15 al 20 d’octubre tindrà lloc el 9è Festival de Narració Oral de Barcelona, Munt de Mots 2018, amb la certesa que els contes contenen a l’interior les veritats més clares que podem sentir.

Biblioteques, centres cívics, llibreries, Ateneu Rosa de Foc, Ateneu Roig, Teatre El Almazen, La Casa de los Cuentos —a més de les subseus de Cardedeu i Gavà— acolliran les històries que narraran contacontes d’Alemanya, Argentina, Bèlgica, Camerun, Colòmbia, Xile, Mèxic, Romania i Veneçuela; i també de Madrid, Castella i Lleó, Galícia i, per descomptat, de Catalunya. Més de 40 activitats —entre espectacles per a adults, infantils, tallers, conferències, espais per a la participació directa del públic, marató, contes als hospitals— es repartiran en més de 30 espais diferents.

Organitzat per l’Associació Munt de Paraules i el Centre Cívic Pati Llimona, aquesta novena edició del Festival Munt de Mots compta amb el patrocini de l’Institut de Cultura de Barcelona, les Biblioteques de Barcelona i els Centres Cívics i Culturals de Barcelona. Munt de Mots és el festival de narració oral més gran de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, i quasi la totalitat dels espectacles i activitats són gratuïts.

Els contes de què podrem gaudir aquests dies són dipositaris d’idees, sentiments, somnis i records que reconeixerem com a certs, encara que ens arribin disfressats de fantasia.

Author