El festival Terrats en Cultura estrena ‘Les paraules dels altres’, una obra sobre la masculinitat, l’abús de poder i els privilegis

05.19.2023

Author

El festival d’arts escèniques Terrats en Cultura estrena Les paraules dels altres, un monòleg que parla de l’abús de poder; l’assetjament, la masculinitat i la por que tenen molts homes: de trencar amb els rols que els han mantingut en el privilegi. El dissabte 20 de maig, el dramaturg i actor Roger Torns, sota la direcció de Laia Alberch; posarà en escena la història d’un noi que vol sortir sol a l’escenari; per compartir la necessitat que sent de deixar d’actuar i d’estar per sobre.

Les paraules dels altres és un espectacle teatral sobre un home: que decideix retrobar-se amb el que va ser el seu millor amic de la infància; uns anys després d’abandonar la seva colla de tota la vida. Un home enfadat amb el fet d’estar enfadat, un home trist per no poder estar trist; un home cansat del pes del patriarcat i que no sap com escapar-se’n.

En paraules de Torns: “Parlem de maltractadors, de violadors, d’abús de poder, de masculinitat tòxica… i de tantes coses que sovint creiem que s’allunyen de la nostra quotidianitat;  i que ens fan estar tranquils pensant que nosaltres no som aquells monstres. Però no parlem de la por que tenim d’apropar-nos a la idea de ser aquells monstres; i com aquesta por ens fa replantejar el que som, el que fem i el que volem”.

Fitxa artística

Direcció: Laia Alberch
Dramatúrgia i interpretació: Roger Torns
Espai escènic: Albert Ventura
Vestuari: Laura Daza
Fotografia i teaser: Laia Alberch
Producció: Roger Torns

Horaris i venda d’entrades
La funció de Les paraules dels altres tindrà lloc el dissabte 20 de maig a les 20 h.
Per a més informació de la programació completa del Festival, podeu consultar la nota de premsa genèrica fent clic AQUÍ.

Terrats en Cultura
Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània, que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora, aposta per un model d’urbanisme més sostenible.

Author