El Festival TNT tanca amb un 100% d’ocupació

10.01.2018

Author

L’onzena edició del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha registrat un dels índexs d’ocupació més alt dels últims anys amb un 100% d’ocupació en pràcticament tots els espectacles assolint un 15% més de públic en total. I ha registrat l’assistència d’un total de 150 programadors acreditats, dels quals més d’una cinquantena han sigut internacionals.

Els nous continguts i nous llenguatges dels espectacles que s’han pogut veure al TNT és el que més ha atret l’atenció dels programadors que cada cop vénen de més lluny (Estats Units, Argentina, Mèxic, etc.) amb ganes de descobrir els valors que poden marcar tendència en el futur.

Del 27 al 30 de setembre el festival ha omplert multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb més de 30 propostes, de les quals 10 han sigut coproduccions, 12 estrenes absolutes i l’estrena exitós a l’estat espanyol de Cold Blood, dels belgues Kiss & Cry.

També de destacar és la notable participació ciutadana a les propostes de carrer com el TNT Kids o el show de l’asturià Rodrigo Cuevas a la Plaça Vella amb El mundo por montera.

El Festival TNT, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, ha celebrat enguany la seva onzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent emergent més innovador i consolidant-se com un planter que s’esforça perquè els artistes de creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.

Aquesta onzena edició ha comptat amb 10 coproduccions que han rebut una molt bona acollida i han despertat l’interès de molts programadors. Algunes d’aquestes coproduccions que s’han pogut veure i que s’han estrenat al TNT són El Candidato de Marc Villanueva Mir, Arma de construcción masiva de José y sus hermanas i Sílvia Ferrando, Porn Is On de Marina Rodríguez, A nation is Born in Me de Soren Evinson, El Bosque de Pablo Gisbert i Juan Navarro (amb una instal·lació performativa que ha durat els quatre dies de festival i que s’ha transformat amb l’ajuda de ninis), Parecer Felices d’El Pollo Campero, Comidas para llevar, Tierras del Sur de Txalo Toloza i Laida Azkona o Una historia universal de David Espinosa.

L’àrea de professionals del festival TNT compta amb el suport de Catalan Arts (Generalitat de Catalunya) i de l’Institut Ramon Llull.

EL TNT REPETEIX UN ANY MÉS LA SEVA SECCIÓ DEDICADA ALS INFANTS
Al TNT Kids, els nens i nenes han pogut pintar sobre l’estàtua humana interpretada per JOHNman a Blanko, jugar amb agulles a Espai agulles, ballar en una discoteca a Domo Baby o dialogar amb uns hipopòtams molt especials dirigits per Quim Bigas a Hippos. També ha estat dedicada als infants la Mini Caravana de Tràilers (una coproducció del TNT) del col·lectiu G.R.U.A. que ha presentat 3 peces de carrer per a públic familiar d’entre les quals els més menuts i menudes de la plaça han votat que la guanyadora sigui Handle with care de Diana Gadish i que, per tant, serà la peça que es programarà per la propera edició del TNT Kids.

I avui també s’h estrenat Llac de L’Embarral al Teatre Principal de Terrassa, un espectacle 100% accessible que el TNT ha ofert amb audiodescripció.

A més, Blanko es va poder veure també a Matadepera i Hippos a Ullastrell gràcies a la col·laboració d’ambdues poblacions. I com a novetat aquest any, s’ha programat un itinerari TEEN Spirit amb un total de fins a deu propostes pensades per atraure al públic adolescent.

LA MÚSICA MÉS AVANTGUARDISTA CAPTIVA AL TNT
Una de les novetats d’enguany ha estat la incorporació de quatre propostes musicals a la programació del festival.

La Nova Jazz Cava, ha acollit els concerts de Nuu, el duet barceloní format per Aida Oset i Guillem Llotje, i del grup internacional de Barcelona Za!, que ha presentat el seu últim treball Pachinko Plex en una col·laboració del TNT amb la programació municipal de Música Moderna i la Casa de la Música de Terrassa.

També s’ha celebrat amb una molt bona acollida la primera edició del festival de música electrònica experimental Mutacions que va presentar diferents artistes al Centre de Creació La Lluerna.

I èxit total del show de l’artista asturià Rodrigo Cuevas que va presentar el seu El mundo por montera a la Plaça Vella de Terrassa i a ritme de jotes i reggaeton va fer aixecar de la cadira i saltar al públic de totes les edats que va omplir la plaça.

Author