El Festival Zero dels Teatres en Xarxa acosta peces alternatives a sales municipals

01.25.2019

Author

Del 8 de febrer al 16 de març se celebrarà la segona edició del Festival Zero,  un festival amb propostes arriscades i no convencionals,  que busca eliminar la distància entre públic i artista. Enguany, 5 sales que formen part dels Teatres en Xarxa acolliran en total 15 funcions de 3 espectacles: A mi no me escribió Tenesse Williams (porque no me conocía), creació de Roberto G. Alonso i Marc Rosich, Painball, de Les Impuxibles, i Espera, de la companyia de Circ Eia.

L’objectiu d’aquest festival el resumia durant la presentació el regidor de Cultura de Sant Joan Despi, Àlex Medrano, representant dels teatres en Xarxa: es busquen espectacles de proximitat física amb el públic que creïn a l’espectador la vivència d’una experiència personal, gairebé immersiva. Les funcions es fan a espais no convencionals dels equipaments teatrals, ja sigui l’escenari, una sala polivalent o una plaça pròxima. L’aforament no passa mai del centenar d’espectadors no assidus al teatre que poden veure propostes no convencionals. Les propostes del festival es concentren en un cap de setmana per municipi. 

Així, la programació arrenca el cap de setmana del 8,9 i 10 de febrer al Teatre Clavé de  Tordera i al teatre Auditori de Llinars del Vallès. El cap de setmana del 22, 23 i 24 de febrer el municipi per on passarà aquest Festival Zero serà Barberà del Vallès i el seu Teatre Municipal Cooperativa. Més endavant, el 9 i 10 de març, l’espai on es podran veure els tres espectacles serà el teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. La programació es tancarà el 15 i 16 de març al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. 

Activitats al voltant dels espectacles

Per completar la programació d’aquesta segona edició, els municipis que l’acullen aquesta vegada han organitzat activitats de dinamització, creació i fidelització de públic, prèvies i/o posteriors als espectacles. Entre les accions, es planteja la creació d’ambaixadors del Festival Zero als diferents centres educatius d’Educació Secundària i/o Batxillerat del municipi i la definició de postfuncions, és a dir, breu converses amb els actors/creadors dels espectacles. Precisament en coordinació amb el programa de difusió artística FlipArt  de la Diputació de Barcelona el creador Roberto G.Alonso farà una masterclass pels alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius dels diferents municipis.  Dins l’activitat Aventures d’artistes, el creador explica als alumnes la seva trajectòria i experiència professional.

A més, com a tret identificador del Festival Zero, juntament amb la programació d’espectacles cada edició del festival comptarà amb una instal·lació artística – performance participativa i de creació col·lectiva que es farà en un espai de cadascun dels teatres del Festival Zero: l’anomenat ESPAI ZERO.  En la segona edició del Festival Zero, la instal·lació artística i performance participativa estarà vinculada amb la temàtica de la soledat.

El Festival Zero té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, i compta amb la col·laboració de Fira Tàrrega.

 

 

 

 

 

Author