El Govern aprova renovar el seu suport a FiraTàrrega

05.29.2019

Author

El Govern ha acordat concedir una subvenció a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega per a l’organització de la 39a edició de FiraTàrrega, el principal mercat d’arts escèniques del sud d’Europa, que enguany tindrà lloc entre el 5 i el 8 de setembre. La subvenció, que anirà a càrrec de l’Institut Català de les Empreses Culturals, del Departament de Cultura, es concedeix per un import màxim de 400.000 euros.
Amb una cinquantena d’espectacles, i 250 funcions concentrades en quatre dies, FiraTàrrega és el principal aparador de l’activitat escènica catalana i internacional, amb una programació eclèctica que promociona els artistes emergents i que compta amb una gran afluència de públic. Les xifres de la programació artística de la Fira -30 estrenes, 10 coproduccions, un ampli programa de suport a la creació, prop de 9.000 entrades venudes i més de 30.000 m2 d’ocupació escènica i 25 espais repartits per tota la ciutat-, així com l’aposta diferencial per les arts de carrer, visuals i els formats insòlits, fan de Tàrrega el principal epicentre per a les arts escèniques del país, i permeten ubicar el territori al món difonent valors com la creativitat, l’equilibri territorial, la cultura, la modernitat i la professionalitat.
FiraTàrrega és, des de la seva creació, el principal mercat de les arts escèniques de Catalunya i del sud d’Europa, amb un espai professional de prop de 800 m2 i 70 estands, més de 800 professionals acreditats –quasi un 20% dels quals, internacionals- i 450 entitats programadores. Amb tota l’activitat professional concentrada a la Llotja i un ampli programa d’activitats per als professionals inscrits, FiraTàrrega és alhora un agent multiplicador de mercat i un hubexportador, i s’ha consolidat com la gran plataforma per a la contractació teatral i un espai de referència pel seu lideratge internacional i la promoció territorial. L’espai Pro és l’àgora de trobada de directors de festivals, productors, distribuïdors, institucions, serveis escènics, mitjans de comunicació i programadors nacionals i internacionals, que hi troben l’espai ideal per al debat i l’intercanvi, però també per a la negociació i la compravenda d’espectacles i produccions de qualitat.
A més, la participació de FiraTàrrega en diferents xarxes internacionals, així com la seva presència capdavantera a les grans cites internacionals de les arts escèniques de carrer d’arreu del món són una porta oberta que facilita l’accés als mercats internacionals de les companyies i empreses teatrals catalanes, així com un impuls a l’exportació, la difusió i la promoció en circuits estatals i internacionals de les seves produccions.

Author