El Maldà ofereix el musical ‘Hi ha d’haver una vida fora d’aquí’, sobre l’evolució de la dona al Broadway dels anys 60

01.24.2023

Author

El Maldà recupera aquest febrer una de les produccions de la sala de la temporada passada: Hi ha d’haver una vida fora d’aquí, amb direcció de Xavi Casan. Un musical de petit format que recorre el gènere musical dels anys 60 fins principis dels 70; centrat-se en el paper de la dona, que en aquella època iniciava un inaturable procés d’empoderament.

Núria Cuyàs i Cinta Moreno, juntament amb Ariadna Cabiró al piano; tiren enrere unes quantes dècades per encarnar i donar veu a alguns dels grans personatges femenins del teatre musical. L’espectacle mostra amb nostàlgia i tendresa la infantesa i l’adolescència, i fa un viatge pel seu creixement vital. A escena pugen dones submises als ideals de feminitat i bellesa de l’època i també al servei dels homes; però també dones empoderades. Elles són dones que no estan reivindicant, estan intentant sobreviure. Sobrevivien, s’empoderaven en el seu dia a dia.

“Hem fet alguns canvis en l’espectacle, hem introduït petites intervencions de text. Pensem que així també ajudem a l’espectador a que s’endinsi més en les històries i es contextualitza més”; comenta Núria Cuyàs, a la presentació.


ARGUMENT
Hi ha d’haver una vida fora d’aquí
vol fer un viatge al Broadway dels anys seixanta fins principis dels setanta; una època de contínua evolució, i centrar-se en el paper de la dona que iniciava un inaturable procés d’empoderament.


UN REPERTORI CONEGUT PER TOTHOM!

En el repertori de Hi ha d’haver una vida fora d’aquí es barregen temes d’obres ben conegudes arreu del món; per les seves versions cinematogràfiques com: Oliver!, Hello, Dolly!, Funny Girl o Hair; obres fonamentals com Sweet Charity, Pippin o Follies; algunes curiositats com Irma La Douce amb música de Marguerite Monnot, compositora d’alguns dels grans èxits d’Édith Piaf; Anyone can whistle, la segona obra amb lletra i música d’Stephen Sondheim o la cançó: I’ll never fall in love again, molt popular a les llistes d’èxits. Xavi Casan, director de l’espectacle, explica el perquè d’aquest repertori:  “He procurat que fos bastant cronològic, perquè és bonic veure l’evolució dels 60 fins principis dels 70. Realment evoluciona bastant el paper de la dona durant aquest anys, i això es reflecteix en les cançons.”

Ariadna Cabiró, pianista, s’ha encarregat dels arranjaments i la direcció musical; mentre que Núria Cuyàstambé intèrpret, juntament amb Roser Batalla, Jordi Galceran i David Pintó.  han fet que tots aquests temes sonin en català per primer cop. Cuyàs exposa:  “Hem intentat traduir les cançons tot mantenint la història original, perquè el que volem justament és fer aquest viatge;  i que l’espectador es pugui traslladar al moment en què van ser escrites”.
Hi ha d’haver una vida fora d’aquí torna el 2 de febrer només dues setmanes fins al 12 de febrer. Una gran oportunitat per recordar totes aquelles dones que somiaven i reivindicaven una vida millor!

HI HA D’HAVER UNA VIDA FORA D’AQUÍ | Dir. Xavi Casan
Del 3 al 12 de febrer

Direcció i selecció musical: Xavi Casan
Arranjaments i direcció musical: Ariadna Cabiró
Traducció de les cançons: Roser Batalla, Núria Cuyàs, Jordi Galceran, David Pintó 
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Cinta Moreno

Textos: Núria Cuyàs
Vestuari: Maria Albadalejo
Disseny d’il·luminació: Adrià Aubert
Assessoria de moviment: Cristina Martí

HORARIS:
De divendres i dissabte a les 20h i diumenge a les 12h

PREUS*:
16€ divendres
18€ dissabte i diumenge
20€ a taquilla
*Més despeses de gestió (1€)

Author