El Maldà prorroga ‘Rastres_Argelers’, l’obra d’Aina Huguet sobre els refugiats de la Guerra Civil als camps de concentració francesos

12.04.2018

Author

El Maldà comunica que degut a l’èxit de públic i de crítica, prorroguen per ben aviat l’obra  Rastres_Argelers, escrita i dirigida per Aina Huguet, que es podrà tornar a veure del 16 de gener al 3 de febrer de 2019Rastres_Argelers vol ser un homenatge als refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.

La idea sorgeix d’una estada de l’autora a la Catalunya Nord (Estat Francès) i de la constatació que els rastres d’aquesta història han desaparegut gairebé del tot. “Avui en dia, la platja d’Argelers és una meca turística del sud de França. A l’estiu, no hi ha ni un pam de sorra que no estigui ocupat per tovalloles i banyistes prenent el sol. Fa gairebé vuitanta anys –només vuitanta anys!– els refugiats i les refugiades orinaven, defecaven, parien i morien a la mateixa sorra.”, comenta l’autora i directora Aina Huguet.

Rastres_Argelers éstà interpretada per dues actrius, la mateixa Aina Huguet (El llarg dinar de nadal, de La Ruta40 a El Maldà o Cremades d’ultim grau, espectacle de creació pròpia a partir de l’obra de Joan Vinyoli) i Ariadna Fígols (Yerma, Cia. Projecte Ingenu – Dir. Marc Chornet, al Teatre Akadèmia o Romeu i Julieta, Cia Projecte Ingenu – Dir. Marc Chornet a La Seca Espai Brossa) i és una producció d’El Maldà. Aquest projecte es basa en el testimoni de moltes persones que van passar pels camps de concentració del Rosselló i neix de la necessitat de parlar de com desapareixen els rastres de la història, i sobretot, de la història dels vençuts. Un espectacle valent, punyent, reivindicatiu i crític que torna els mesos de gener i febrer després d’una primera temporada amb entrades exhaurides.

Per a més informació, podeu consultar la notícia que vam publicar a la presentació de l’espectacle.

Author