El Mestre Josep Pons serà investit doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona

10.31.2019

Author

Acabem de rebre l’excel·lent notícia de que el Mestre Josep Pons, director musical del Gran Teatre del Liceu, serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Autònoma e Barcelon. Us reproduïm el Comunicat oficial:

Les darreres i exitoses representacions al Liceu i la trajectòria internacional del mestre Josep Pons comencen a tenir repercussió a Catalunya, com és el cas del recent nomenament de la UAB del director de l’Orquestra del Gran teatre del Liceu com a doctor honoris causa a petició de la Facultat de Filosofia i Lletres. El nomenament ha estat aprovat pel Consell de Govern de la UAB avui i la cerimònia d’investidura encara no té una data fixada.

Pel que fa a la vinculació amb la UAB, Pons va participar en l’assessorament dels cursos d’Òpera Oberta organitzats pel Gran Teatre del Liceu, en què han participat estudiants de l’Autònoma, i va pronunciar la lliçó magistral que va inaugurar el curs 2015-2016 a la Facultat de Filosofia i Lletres. Pons està considerat “un dels directors espanyols més rellevants de la seva generació” i una figura que “s’ha obert a noves maneres de fer escoltar la música, tot introduint visions transversals i projectant-se vers altres gèneres.” Segons el mestre, ser nomenat director honoris causa representa ”un gran orgull i el sentiment de ser reconegut a casa.”

Considerat com un dels directors més rellevants de la seva generació, Josep Pons manté una relació continuada amb orquestres com Gewandhauss de Leipzig, Staastkapelle de Dresden, Orchestre de Paris, City of Birmingham Symphony Orchestra, WDR Köln, Royal Stockholm Philharmonic, The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen o BBC Symphony Orchestra, amb qui ha fet diverses aparicions als BBC Proms de Londres.

És director musical del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i director Honorari de la Orquesta y Coro Nacionales de España. Ha estat director titular i artístic de la Orquesta Ciudad de Granada i fou fundador de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure de Barcelona i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Fou director musical de les cerimònies olímpiques Barcelona 92. L’any 1999 fou distingit amb el Premio Nacional de la Música que atorga el Ministerio de Cultura. És acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts.

Ha enregistrat més d’una cinquantena de títols per a Harmonia Mundi i per a Deutsche Grammophon, havent obtingut els màxims guardons. Properament sortirà al mercat el seu darrer disc, Jeux de miroirs, dedicat a Ravel, amb Javier Perianes i l’Orchestre National de Paris (Harmonia Mundi), amb el qual s’auguren molts èxits de la crítica.

Author