El musical ‘Billy Elliot’ ja està de camí a Catalunya: arribarà a l’octubre!

Escrit per Revista Teatralnet

06.09.2021

L’exitós musical Billy Elliot arribarà a Barcelona la propera tardor, evidenciant la reactivació cultural i la tornada de les grans produccions. De la mà de SOM Produce, la productora de l’espectacle, el Teatre Victòria acollirà Billy Elliot El Musical que s’estrenarà el 9 d’octubre de 2021. A més s’afegirà al calendari setmanal una funció els diumenges a les 12 h.

Billy Elliot arriba a Barcelona avalat per l’èxit extraordinari a Madrid amb més de 750.000 d’espectadors, el 50% d’ells de fora de la capital. Després d’aquestes tres temporades d’èxit al Nuevo Teatro Alcalá, Barcelona ha estat escollida per SOM Produce com l’única ciutat de l’Estat  en què es representarà. Encara que ho farà amb una temporada limitada sense possibilitat de pròrroga ni gira posterior.


Més de 60 nens i nenes protagonitzen l’espectacle!

La productora SOM, conjuntament amb Antonio Díaz (Mag Pop), han presentat en el mateix Teatre Victòria a l’elenc infantil que protagonitzarà el musical. Està format per més de 60 nens! De fet, un dels principals reptes per representar Billy Elliot radica en els protagonistes infantils. Per a la selecció i formació es va muntar a Barcelona l’Escola Billy Elliot Coco Comín. Des de març de 2019, més de 60 nens i nenes reben formació en ballet clàssic; claqué, interpretació, veu, clown i acrobàcia, per garantir el nivell d’excel·lència exigit en aquest musical. Pel que fa a la resta de l’elenc artístic, la presentació tindrà lloc sobre l’escenari del Teatre Victòria al mes de setembre.

Amb música d’Elton John i lletres de Lee Hall, l’espectacle amb orquestra en directe narra la història de superació del jove Billy, meravellat pel ballet. És un dels grans musicals del nostre temps amb un rècord històric en els premis Broadway World el 2017, any de la seva estrena. Va obtenir 12 premis, incloent el de Millor Musical, i com a número 1 de la crítica teatral durant 26 setmanes consecutives.

Més enllà dels seus atributs com a gran espectacle internacional, els valors oferts per Billy Elliot  constitueixen una autèntica lliçó de vida. Han contribuït a la creació d’espectadors joves, i a l’origen de Generació Billy Elliot, una onada de talent jove que s’ha incorporat a les arts escèniques. Les localitats per Billy Elliotja estan a la venda a  billyelliot.esteatrevictoria.com  i canals oficials.

Créditos de la imagen:
• El musical Billy Elliot

Créditos de la imagen destacada:
• El musical Billy Elliot