El Oui! clausura la 3a edició amb més de 2.600 assistents

02.18.2019

Author

La 3era edició del Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona tanca les portes amb un 100% d’ocupació a les sales de l’Institut del Teatre, l’Institut Francès de Barcelona i Dau el Sec (arts escèniques).

Enguany el Festival ha fet un pas endavant i a banda dels espectacles teatrals s’han organitzat diverses xerrades amb diferents artistes a espais com la llibreria Jaimes, l’EOI de Badalona i el Lycée Français de Barcelona a més d’una trobada sobre la creació per a joves al mateix Institut del Teatre. En total, 2.641 han sigut les persones que han pogut gaudir d’aquesta tant esperada 3a edició.

També han destacat l’estrena en exclusiva de dues obres de teatre: Pas pleurer ,a partir del llibre de Lydie Salvayre, i Désaxé, de Hakim Djaziri que va fer l’obertura del festival i que ja està programada a Madrid, Saragossa i Màlaga.

Amb l’objectiu d’incentivar als joves a l’escriptura, el festival ha creat el Premi a la millor critica teatral, apadrinat per RENFE SNCF i la llibreria Jaime. Els guanyadors han sigut Etna Lopera (16 anys), Jessica Suslova (16 anys), Sarah Feng Gallardo (16 anys), Bernat Pons (17 anys), Roc Comellas (16 anys), i la jove Ruth Morell Roales (15 anys), tots/es guanyadors/es són de l’institut La Llauna de Badalona.

A partir del 17 d’abril del 2019, el Oui! presentarà en català l’obra de teatre francesa BomberS de Jean- Benoit Patricot, dirigida per Jordi Vilà i interpretada per Maria Antònia Salas i Salvador Miralles al teatre Akademia de Barcelona.

Mathilde Mottier i François Vila, fundadors i directors del festival donen les gràcies a totes aquelles persones que han contribuït a l’èxit del festival; al públic curiós i fidel, als mitjans de comunicació que han rellançat els actes, i les institucions que recolzen el festival: La Diputació de Barcelona, l’Institut Francès de Barcelona, l’Institut Francès d’Espanya (TIFE), Spedidam que acompanya als artistes, la SACD que recolza els autors, RENFE SNCF amb qui viatgen els nostres artistes i Contigo France que recolza el festival des de la seva creació.

Sobre el Festival Oui!

El Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona, creat i dirigit Mathilde Mottier i François Vila, amb les estructures Mise en Lumière (París) i Barna-Bé (Barcelona), rep el suport de la Diputació de Barcelona, l’Institut Francès d’Espanya, l’Institut Francès de Barcelona, Amb tu i la Spedidam.

Author