El periodista i actor Jorge Javier Vázquez puja a l’escenari del Tívoli amb ‘Desmontando a Séneca’

Escrit per Revista Teatralnet

07.21.2021

Jorge Javier Vázquez continua la seva hiperactivitat, compartint  la televisió amb els escenaris. Ara ens ha fet saber que del 23 al 25 de juliol, en 6 úniques funcions, presentarà al Teatre Tívoli  el seu nou espectacle, Desmontando a Séneca. És una divertida comèdia sobre la brevetat de la vida amb grans dosis d’embolics, humor, tendresa, dolor i esperança.

Escrita i dirigida per Juan Carlos Rubio, l‘obra arrenca en el moment en què el popular presentador vol donar un discurs sobre el llibre: De la brevetat de la vida de Lucio Anneo Sèneca, el gran filòsof cordovès. El motiu és que Jorge Javier està cansat de que tothom consideri frívola la seva tasca en televisió.

Després de patir un ictus, creu que ha arribat el moment de posar-se seriós. I vol compartir amb el públic algunes de les qüestions fonamentals que ens preocupen a tots: què és la vida? què fem per aprofitar-la ?;  malgastem el nostre bé més preuat, el temps?    

L’argument

Malgrat els constants esforços del presentador perquè la seva xerrada vagi per uns camins rigorosos i professionals, sempre apareixen una successió de catastròfiques dissorts. I els haurà d’aguantar amb aquest estoïcisme que Sèneca predica i que ell vol adoptar. I que faran que el seu discurs es vagi convertint en una autèntica romeria.


Sobre l’artista

La faceta televisiva de Jorge Javier Vázquez és àmpliament coneguda, però no tothom sap que les seves dues passions són la literatura i el teatre. Llicenciat en Filologia Hispànica, ha publicat dos llibres que han estat grans èxits de vendes: La vida iba en serio i Último verano de juventud,  tots dos editats per Editorial Planeta.

En teatre, a través de la seva productora teatral, Laboratorio de la Voz, ha produït el musical Miguel de Molina al desnudo. I  ha protagonitzat els espectacles Iba en serioGrandes éxitos. La gira d’aquest musical es va veure interrompuda per la crisi de salut de Jorge Javier, feliçment solucionada.

Ara, amb Desmontando a Séneca, es reconcilia amb les seves dues passions, a més de recórrer a la seva experiència per parlar, escoltar, riure, plorar i somiar amb un tema que a tots ens incumbeix: la brevetat de la vida.