El Sant Andreu Teatre presenta ‘Japan’, de la coreògrafa Mabel Olea

Escrit per Revista Teatralnet

05.17.2022

Aquest dissabte que ve 21 de maig, la companyia Mabel Olea estrena Japan al SAT! Teatre. L’obra parteix de la peça breu que va ser guardonada amb el Premi  SAT! 2020, en el marc del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

L’argument

Japan planteja un repàs vital, un recorregut per les diferents etapes de la vida: infància, joventut, edat adulta i vellesa; i explora com la poca traça opera en els cossos en els diferents moments vitals. L’obra és una oda a la poca destresa, a la sorpresa i al joc.

La malaptesa ha estat el motor principal per teixir una peça que es projecta  buscant la seva empatia; i creant una atmosfera propera.

“Penso que la noció de ser “torpe” ens acompanya tota la vida. Malgrat que només se’ns permet ser-ho durant la infància, és intrínsec a l’aprenentatge i al descobriment. La meva intenció ha estat precisament revertir el significat de la “torpeza” i elogiar-la, valorant el seu joc; creant una escena naïf i sensible que aposta per una simplicitat radical,” exposa Mabel Olea.

L’obra explora com uns cossos extremadament maldestres es comporten en situacions tan quotidianes com una cita romàntica. I com els afecta l’evolució vital i la pèrdua de qualitats físiques a causa de l’envelliment.

Sobre Mabel Olea

Mabel Olea és creadora, directora i intèrpret graduada pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona; en l’especialitat de Coreografia i Interpretació. El seu interès i reflexió la porta a un exercici de reinvenció constant dels límits del seu propi cos; convidant a la deliberació crítica i a la contemplació del detall. Sempre oberta a la transversalitat de les arts, investiga amb el format audiovisual; i el punt de trobada entre la performance i la moda realitzant col·laboracions internacionals amb Balenciaga, Paloma Wool i Helmut Lang entre molts altres.

*Dissabte 21 de maig, la companyia oferirà un col·loqui post-funció moderat per Recomana.cat*

Fitxa artística
Creació, coreografia i direcció: Mabel Olea
Interpretació: Laia Camps, María Jurado, Mabel Olea, Eira Riera, Joan Sentís i Hanna Tervonen
Dramatúrgia: José Luis Olea
Disseny i confecció de vestuari: Joan Ros
Escenografia i espai sonor: Guillem Font
Disseny d’il·luminació: Mabel Olea i Guillem Font
Material audiovisual: Andrea López
Producció: Albert Baldomà

Agraïments: Roca Umbert Fàbrica de les Arts, SAT!, Institut del Teatre, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, ElAmor