El Senyor Bohigues torna al Goya amb una única funció de ‘Sr. Bohigues, l’eminència humana’, vescrita i interpretada per Eduard Biosca Riera.

11.20.2023

Author

Degut a l’èxit obtingut el passat mes d’octubre, el Sr. Bohigues torna al Teatre Goya amb una única funció de Sr. Bohigues, l’eminència humana, una obra escrita i interpretada per Eduard Biosca Riera. És una producció de Bohigues Produccions. Tindrà lloc el 26 de novembre.

El Senyor Bohigues, popularíssim personatge del programa Versió RAC1, presenta un espectacle en el que s’erigeix com el gran defensor de l’espècie humana. En uns temps clarament pessimistes i crítics amb la nostra existència, el Senyor Bohigues ens presenta una defensa aferrissada: de l’èsser humà, exposant-nos les nostres misèries, sí, però recordant-nos també les nostres millors virtuts. És així com el Senyor Bohigues, en una nova evolució del personatge, esdevé un pensador humanista.


El Senyor Bohigues, el personatge

El personatge del Senyor Bohigues ja fa 15 temporades que apareix al programa Versió RAC1, presentat per Toni Clapés; el programa líder de les tardes a la ràdio catalana, i de 2008 a 2010 va presentar també: una secció anomenada El predicador de l’optimisme, al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio. El Senyor Bohigues ha publicat també dos llibres: Optimisme Global. 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat (2012) i Barra lliure: El gran bocamoll Sr. Bohigues entrevistat per Toni Clapés (2014), ambdós publicats per Angle Editorial. En televisió ha participat als programes de TV3 Còmics (2015) i Còmics Show (2016), presentats per Àngel Llàcer.

Senyor Bohigues, l’eminència humana és el quart espectacle en solitari d’Eduard Biosca Riera com a Senyor Bohigues; després d’èxits com El pensador de barra lliure (2014), el seu primer espectacle, Gran gurú Bohigues (2016);, que va suposar una volta de clau al personatge, i El millor del senyor Bohigues (2017); un recull dels millors textos dels seus dos primers espectacles en solitari.

Eduard Biosca Riera, acompanyat en escena pel còmic Jaume Nolla, qui interpretava al Senyor Marcel·lí, un altre clàssic personatge del programa Versió RAC1, va presentar també El senyor Marcel·lí fa de Capri i i el senyor Bohigues no (2019), un espectacle basat en els millor monòlegs del recordat còmic català: Joan Capri, i que ja es va poder veure al Teatre Goya.

 

Eduard Biosca Riera, l’actor

Tot i haver-li arribat la popularitat massiva amb el seu personatge del Senyor Bohigues; Eduard Biosca Riera és un actor de llarg recorregut. És membre fundador, juntament amb Joel Carreras i Maurici Biosca, de la companyia de teatre Pocaconya;, amb la que van presentar entre el 1990 i el 2006 set espectacles: Estripa’t el cap (1990), Moltes gràcies (1993), Stand de Pocaconya (1995), Matrícula d’humor (1998), Pocaconya i punt (1999); Humor Sapiens (2001), espectacle en el que neix el personatge barrut i desllenguat que s’acabarà transformant en el Senyor Bohigues;  i Els bocasses (2006), ja protagonitzat per aquest bocamoll de barra de bar que pren el nom d‘Eudald Boca Barata. 

Eduard Biosca Riera
 és també el creador de l’espectacle unipersonaOptimisme global, escrit i dirigit en col·laboració amb Paco Mir, de Tricicle.

ARGUMENT

“El món és una merda i l’ésser humà és idiota”. Aquesta frase resumia la manera de pensar dels clients del meu bar. No cal dir que jo sempre m’hi afegia. Fins que un dia vaig decidir defensar la meva espècie…
El Sr. Bohigues és excambrer i col·laborador del programa de ràdio VERSIÓ RAC1 des de fa 15 temporades. Màxima audiència de les tardes a Catalunya. També va col·laborar amb els programes Còmics i Còmics Show de TV3.
L’EMINÈNCIA HUMANA és un espectacle d’humor que va a contracorrent en un món clarament pessimista. Ben aviat ens adonem que ens trobem davant d’una evolució del popular personatge radiofònic, televisiu i teatral Sr. Bohigues. Divertit com sempre, però aquest cop va més enllà i ens mostra un humor sorprenentment humanista!

Author