El Sismògraf sacseja Olot tancant la 13a edició amb un èxit total!

Escrit per Revista Teatralnet

04.29.2021

El Sismògraf tanca amb una ocupació de prop del 100%

El Sismògraf 2021, que va començar a tremolar el 8 d’abril tanca diumenge la 13 edició amb una valoració molt positiva. Un Sismògraf diferent, expandit en el temps, que s’ha celebrat més enllà d’Olot a una desena de nodes creatius de la comarca. El Festival ha assolit quasi el 100% d’ocupació a les 51 funcions dels 36 espectacles programats.

L’organització celebra la bona acollida de les propostes del Sismògraf per part del públic. I també haver pogut tirar endavant un festival presencial en la seva totalitat, tot i les restriccions.

Un tancament exitós també pel que fa a la relació amb el sector. El Sismògraf ha complert amb escreix les expectatives de mercat amb la celebració d’unes esplèndides jornades PRO. Les van seguir de manera virtual 170 professionals de 15 nacionalitats i amb l’assistència al festival de més de 300 professionals.

Encara podem veure  Baro d’evel a Olot i Lara Brown al Mas nyamnyam

Là’, de BARO D’EVEL
és la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise creat per Baro d’evel, una de les grans companyies de circ contemporani del panorama actual.

Què queda un cop ho eliminem tot? Hi queda el blanc, sens dubte. I allò que encara ens caldrà fer miques per arribar al denominador comú més petit. Allò que, de manera obstinada, ens parla de Là, des de Là, una i altra vegada. Peti qui peti. Se’n salvi qui se’n salvi. Per l’encant, pel viatge, però també per l’alegria.

Al començament hi trobaríem el gest reduït a l’essencial: dos cossos, dos gèneres, dos colors, dues dimensions, dos reialmes, una mateixa solitud, el mateix desig tenaç. Les mateixes ganes immenses que això continuï i torni a començar. Ganes de deixar que l’altre ens transformi, ens mogui. Com si no existís res més que aquest sentir-se consternat o travessat. Hi trobaríem dos humans i un corb blanc i negre que s’empenyen els uns als altres cap a una mena de ballet sensible i poètic. On cada cos deixa el seu rastre, on cada història queda escrita.

La peça es podrà veure dijous 29 d’abril i divendres 30 d’abril a les 19.30h al Teatre Principal d’Olot.
———————————————————————–

‘Puede que haya maneras de acercarnos’, de LARA BROWN
És un dispositiu ideat per generar trobades vaporoses, per fer mapes de llocs amb noms de persones. Lara Brown viu en un poblet envoltat de natura i es va dedicar a enviar invitacions on proposava un intercanvi:

“M’envies el títol d’una cançó. Escullo un lloc que em sembli bé i ballo la teva cançó. A través del meu moviment, tu t’acostes al camp. A través de la teva cançó, jo també estic amb tu. Acabo i faig una foto del lloc. Te l’envio amb el teu nom i les coordenades. A la foto només veuràs el lloc. Tan sols la petja del que hi va passar. La devolució que et faig.”

Puede que haya maneras de acercarnos és la memòria de totes aquestes trobades, dels balls i les seves empremtes.

La peça es podrà veure diumenge 2 de maig a les 12h i a les 18h al Mas nyamnyam a Mieres.

  • Proposta vinculada als Nodes Creatius de l’Ona Expansiva. Ho organitza: Node nyamnyam dins del programa Si no vols pols no vinguis a l’era
  • Proposta en col·laboració amb La Caldera – Centre de creació de dansa