El Tantarantana celebra diumenge ‘Assajar és de covards. La Gala’

06.27.2019

Author

Aquest cap de setmana tindrà lloc a les instal·lacions del Teatre Tantarantana Assajar és de covards. La Gala, una nova edició del tancament artístic de 48 hores on participen 40 creadors escènics. I el diumenge 30 a les 19h es podrà veure el resultat d’aquest tancament: 4 espectacles de teatre breu que tenen menys d’un dia de vida.

Assajar és de covards. La Gala es troba a mig camí entre el cabaret i el cicle de teatre condensat. Es tracta d’una vetllada teatral conduïda per la Cia. Casa Real, on els espectadors gaudiran de quatre espectacles breus creats  per un equip de 40 creadores escèniques (dramaturgues, directores, intèrprets, músics, escenògrafes, figurinistes, realitzadores, dissenyadores etc) resultat d’un tancament de cap de setmana a les instal·lacions del Teatre Tantarantana.

“Assajar és de covards és un sí a tot i un por a res, i això és màgic.” Comenta Laura Vila, membre de la Cia Casa Real i una de les organitzadores. “per això ho fem: perquè la màgia segueix sent molt difícil de trobar.”  

Potser aquesta és l’explicació de que Cia Casa Real s’atreveixi per sisè any consecutiu a portar endavant aquesta proposta, amb tota la logística que comporta allotjar 40 persones dos dies en un teatre en règim de pensió complerta. Hem parlat amb la companyia  per conèixer més detalls d’aquesta proposta que arriba a la seva sisena temporada: “Són com unes colònies” explica la Blanca García Lladó “Els participants arriben a les 10 del matí amb màrfegues i maletes i l’ambient és realment de vacances… Però en realitat tenen molta feina!” “I en això consisteix precisament la nostra feina” afegeix Sara Sansuan “En que es puguin concentrar en crear. Nosaltres fem la resta.”

La resta i una mica més. Els integrants de la companyia (o els seus alters egos escènics anomenats Pili, Mili, CJ, Cjotilla, Peggy Sue i Mary Jane) fan també de presentadors i mestres de cerimònies d’Assajar és de covards. La Gala, una vetllada cabaretera en la que es poden veure els 4 espectacles resultants de la tancada. Mostrem 4 espectacles acabats: No només els actors se saben uns textos que fa un dia no tenien. Hi ha banda sonora en directe, vestuari i escenografia. És molt impressionant!”, apunta Salvador S. Sánchez, també membre de l’organització.

El tancament creatiu comença a les 10 del matí de dissabte 29  amb la configuració per sorteig  de quatre equips de treball formats per una directora, una dramaturga, dues actrius i una intèrpret musical cadascun. Creats els equips es tanquen les portes del Teatre Tantarantana amb les 40 creadores escèniques a dintre, que tindran fins diumenge per concebre i portar a escena (banda sonora, vestuari i escenografia inclosos) quatre peces de teatre breu. Les portes només es tornaran a obrir el diumenge 30 a les 19h quan es mostraran al públic els quatre espectacles resultants d’aquesta marató creativa.

Assajar és de covards. La Gala funciona també com a festa de final de temporada per al cicle de lectures dramatitzades-jam sessions actorals Assajar és de covards, que se celebren un cop al mes a la sala Àtic22 des del 2013.

L’objetiu, en paraules de la companyia és “barrejar a artistes que no es coneixen i demostrar que el teatre pot ser un altre cosa. Ho fem perquè ens agrada la marxa. I perquè ens encanta veure la cara del públic durant l’assaig”, apunta Rocío Manzano. “I és que si l’ASSAJAR no existís… s’hauria d’inventar.”

Assajar és de covards. La Gala es podrà veure el diumenge 30 de juny a les 19h a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana.

I ENCARA + INFO
Facebook Assajar és de Covards
Crònica de Gema Moraleda a Somnis de teatre
Crònica d’Aida Pallarés a Nuvol.com

NOTA: ASSAJAR ÉS DE COVARDS fa servir el femení plural inclusiu

 

Author