El Teatre Akadèmia acull una conferència especial sobre Caravaggio de la mà de l’experta Francesca Cappelletti

11.26.2018

Author

El Teatre Akadèmia acull el proper divendres 30 de novembre a les 20.30 h la conferència magistral Caravaggio, una vita barocca a càrrec de Francesca Cappelletti, una experta que ens aproparà la vida i l’obra de Caravaggio a Roma durant el període de més esplendor de la seva carrera, del 1592 al 1606 (pintura, amistat i enveja a començaments del segle XVII).

L’activitat ha estat programada amb motiu de l’exposició Caravage à Rome. Amis et ennemis,  actualment al Musée Jacquemart-André de Paris.

L’exposició relaciona les extraordinàries obres mestres de Caravaggio a Roma amb la seva vida apassionada i desordenada i amb les profundes amistats i enemistats amb els artistes contemporanis tan determinants en la seva obra i en les seves vicissituds personals. Compta amb obres de Caravaggio mai abans exposades a França.

Amb aquesta visita al Teatre Akadèmia, serà la primera vegada que Francesca Cappelletti farà una conferència a Barcelona, acompanyada de la projecció de diferents obres de l’artista.

Francesca Cappelletti és catedràtica d’Història de l’Art dels Països Europeus a la Universitat de Ferrara, on també participa en l’àrea de Gestió i Valorització del Patrimoni Cultural del Pol Tecnològic Universitat-Regió Teknehub i forma part del Comitè Científic de l’Institut d’Estudis sobre el Renaixement.

Des de fa anys, es dedica a estudiar el col·leccionisme italià des del Renaixement fins al segle XIX. Ha publicat un volum a la col·lecció Mattei (en col·laboració amb L. Testa, 1994) i diversos articles sobre la seva pèrdua que han contribuït al retrobament del quadre de Caravaggio La captura de Crist, el qual avui dia es troba a Dublín.

En els darrers tres anys ha estat curadora convidada al Museu Jacquemart-André de París per tal de preparar la mostra Caravage à Rome. Amis et ennemis, que actualment es troba en exposició.

Forma part del personal clau del projecte INCEPTION – Inclusive Cultural Heritage in Europe through 3D semantic modelling, finançat per la Comissió Europea en el marc del programa Horizon 2020 – Work Programme Europe in a changing world.Inclusive, innovative and reflective Societies

Author