El Teatre Aquitània recupera ‘Dignitat’, de Ignasi Vidal 

01.29.2019

Author

El Teatre Aquitània proposa, a partir del 31 de gener, Dignitat, un text de Ignasi Vidal  nominat al Millor text i a Millor autor viu per Teatro de Rojas 2015. L’interpreten Roger Pera i Octavi Pujades, dirigits pel mateix autor.  L’Ignasi Vidal, que viu i treballa a Madrid, el va escriure originàriament en castellà i és el primer cop que el porta a casa nostra. La traducció ha anat a càrrec de l’actor Ricard Borràs. L‘espectacle es va estrenar recentment al Teatre Apolo on només es podia veure els dilluns i els dimarts. Aquesta és una ocasió per recuperar-lo.

Dignitat ens transporta a les entranyes de la política, que es materialitza al despatx d’un partit polític del que no s’explica la tendència. Allà, dos homes a punt d’assolir el poder després d’anys de dedicació a la política, posen al descobert els seus desitjos, ambicions, il·lusions i pors. El Francesc és el líder i l’Alejandro la seva ma dreta.

El que en un primer moment és una distesa reunió improvisada whisky en ma, acaba convertint-se en un tens intercanvi de retrets, que acabarà per destapar aspectes inesperats que amenaçaran l’equilibri d’una relació d’amistat i col·laboració de molts anys.

El text parla de política però no la situa a cap lloc ni en el temps. Però si que mostra com el poder pot canviar les persones. Dos grans intèrprets dialoguen mostrant diferents estats emocionals, humor, retrets, de l’amistat, la traïció…  Deixen anar frases com ara “és impossible que no t’hagi passat mai pel cap que allò que fem no està bé…” o “vàrem arribar junts al Parlament i ara estem a un pas de guanyar” “de què tens por, de l’opinió pública? Tens un atac de vertigen!”

Dignitat ens pregunta o ens proposa reflexionar sobre si un polític ha de ser necessàriament corrupte o si és possible ser-ho i alhora tenir dignitat. No hi pot faltar que es destaqui el poder de la premsa en moments com els que estan vivint els protagonistes: a punt de sortir guanyadors i, finalment, remenar les cireres… O no!

 

 

Author