La Compañía Nacional de Danza (CND) renova el seu compromís amb Sant Cugat del Vallès, i la relació de més de 20 anys amb el Teatre-Auditori, portant un cop més la presentació a Catalunya de la seva nova producció en gira, a l’escenari de la ciutat. I ho fa de manera singular, en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) que, sota la direcció de Manuel Coves, oferirà la partitura d‘El Trencanous’, de Pyotr Illitx Txaikovski en directe.
És la dotzena vegada que la companyia de referència a l’estat en repertori de dansa clàssica i neoclàssica visitarà Sant Cugat amb un dels seus muntatges, una trajectòria que es va iniciar el 1996 i que, després de presentar peces tan rellevants com Multiplicidad. Formas de silencio y vacío, el mític Romeu i Julieta o el més recent Don Quijote, i amb prop de 30 representacions executades, pren ara més sentit que mai amb la programació del 25è aniversari del Teatre-Auditori Sant Cugat.
Aquesta presentació, única a Catalunya a hores d’ara, i que seguirà la seva gira per la resta de l’estat, reafirma el compromís de la ciutat vallesana amb la dansa, un compromís que el Teatre- Auditori demostra programant grans companyies nacionals i internacionals en totes les seves programacions de manera habitual. Així, la CND oferirà un assaig obert el divendres 14 de desembre, a les 18 hores, perquè el públic pugui gaudir d’alguns fragments de l’espectacle i veure com treballa i es prepara la companyia abans de sortir a escena. Les funcions d’El Trencanous es faran el divendres 14 a les 21hores, i el dissabte 15 a les 19 h.
Aquest espectacle compta amb la col·laboració de l’Hotel Sant Cugat i el patrocini de Fluidra.
Apostant per la dansa!
El Trencanous de la CND, amb direcció de José Carlos Martínez, clausura la programació de dansa de la primera part de la temporada 2018-19 del Teatre-Auditori, que ha comptat amb grans companyies com Scapino Ballet de Rotterdam i el Ballet Nacional Rus. De gener a maig del 2019, seguint amb la programació dedicada al 25è aniversari de l’equipament, ens visitaran un total de 6 companyies de dansa: La Porteña Tango, Víctor Ullate Ballet, Crea Dance Company de Maria Rovira, el Ballet Nacional de España amb Electra (també amb música en directe), Block Party by Brodas Bros i el Ballet du Capitole de Tolouse amb Giselle.
Ballet en dos actes
El conscient i l’inconscient es donen la mà en aquesta nova producció d’El Trencanous, amb la qual la Companyia Nacional de Dansa abraça els mons infantil i adult com si es tractés de vasos comunicants en què realitat i fantasia apareixen íntimament entrellaçades. Basat en el llibret de Marius Petipa, que al seu torn beu de l’adaptació que Alexandre Dumas va fer del conte clàssic d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, aquest nou espectacle farà de mitjà de transport cap a un univers màgic on resideixen somnis, desitjos i fantasies.
Paraules del director
“Després de vuit anys de treball i l’èxit aconseguit amb Don Quixot, la nostra primera producció clàssica des de fa 25 anys, la Companyia Nacional de Dansa torna a posar en escena un altre dels grans títols del repertori clàssic, El Trencanous. Basat en el llibret de Marius Petipa, aquest conte per a nens i adults flota entre dos mons: els somnis i la realitat, el conscient i l’inconscient, la infància i l’edat adulta. Hem situat la acció en l’època de 1910, accentuant el contrast entre el realisme burgès d’una festa familiar, i l’imaginari de la Clara, on cohabiten els seus desitjos amb les seves pors, imatges meravelloses amb altres molt més inquietants o fantàstiques. L’estreta frontera entre el món real i el de la fantasia permet transportar l’espectador a un univers màgic pel qual viatjarà a través dels records de la seva pròpia història.
José Carlos Martínez.